Archief van november 2010

Acer en Windows Phone 7: Acer M900

Geschreven door admin Op 30 - 11 - 2010
Acer Windows Phone 7

Acer Windows Phone 7

Acer is op dit moment bezig met een Android Acer smartphone te ontwikkelen maar dat houdt hen niet tegen om ook de Windows Phone 7 kant op te kijken. Na gefaalde pogingen met Windows Mobile gaat Acer het opnieuw wagen met Windows Phone 7, een mobiel OS dat lichtjes uitgedrukt nog in haar kinderschoenen staat.

Zoals we gewend zijn van Acer smartphones is dat er een bepaalde vorm van customization op zit, waardoor je de telefoon meer naar je behoeften kan aanpassen, hoe ze dit bij Windows Phone 7 gaan aanpakken is nog niet bekend. De huidige naam van de smartphone is M900, maar dit kan nog tientallen keren veranderen. in September kregen we te weten via LinkedIn dat Microsoft in samenwerking was met Acer rond Windows Phone 7, en nu heeft Acer het officieel gemaakt.

Sharp Galapagos Media Tablet Release datum

Geschreven door admin Op 30 - 11 - 2010
Sharp Galapagos Tablet

Sharp Galapagos Tablet

Als de naam Galapagos je bekend in de oren klinkt is dit omdat Sharp met de Galapagos 003SH en 005SH een van de eerste smartphones waren met een defitge uitwerking van een 3D scherm. Sharp verlengt haar Galapagos serie met enkele tablets. De Galapagos tablet zal in 2 formaten beschikbaar zijn: Mobile en Home, respectievelijk 5.5 inch (resolutie: 1024 x 600!) en 10.8 inch (resolutie: 1366 x 800). Niet slecht, en zeker geen slechte resolutie. De tablets worden eerst gelanceerd in Japan voor een prijs van ¥39,800 (364 euro) en ¥54,800 (500 euro). De release datum van de Sharp Media Galapagos Tablet in Japan is 10 December, wanneer deze beestjes naar Europa komen is nog niet bekend.

Sharp probeert in Japan een deftige e-book-bibliotheek uit te bouwen, om het toestel ook een echte meerwaarde te geven. Als dit lukt in Japan, is de kans groot dat ze dit in Europa ook zo gaan aanpakken, waardoor de Galapagos Tablet een tablet wordt met goede ondersteuning voor e-books. De Sharp Galapagos Media Tablet zal standaard een 8GB microSDHC kaart bevatten voor je films, muziek en afbeeldingen op te zetten. De Sharp Galapagos Media Tablet weegt 765 gram, wat ongeveer zoveel is als de iPad.

XPERIA X8 Android 2.1 update

Geschreven door admin Op 29 - 11 - 2010
XPERIA X8

XPERIA X8

Het is geen Froyo, maar het is toch goed nieuws voor gebruikers van de Sony Ericsson XPERIA X8: de Android 2.1 update is begonnen. Het kan zijn dat je nog even moet wachten als je XPERIA X8 gekoppeld is aan een abonnement, waardoor Sony Ericsson met de telecom provider moet overleggen over hoe de update zal verlopen.

Een van de voordelen van de Android 2.1 update voor de XPERIA X8 is dat er 720p HD video recording in zit, en het home-screen wordt verbreedt tot 5 schermen waardoor je meer plaats hebt voor je shortcuts en widgets. Op de site van Sony Ericsson kan je zien of je jouw model van de XPERIA X8 al kan updaten naar Android 2.1.

Tablets (Gadget Cadeau Tips 2010)

Geschreven door admin Op 27 - 11 - 2010
Samsung Galaxy Tabs

Samsung Galaxy Tabs

De kerstdagen zijn nabij en er zijn zoveel gadgets waar je uit kan kiezen om als cadeau te geven. Wij maken het jullie wat eenvoudiger en stelden een lijst met tips voor Gadget Cadeau’s voor 2010 op, en sorteerden deze op basis van categorie en prijs, zodat het eenvoudig is een gadget cadeau te vinden in de juiste prijsklasse.

Tablets Kerstmis 2010

2010 is absoluut het jaar van de tablets, en en tablet onder de kerstboom voor 2010 is dan ook geen slecht idee. Maar sinds de lancering van de iPad zijn er zoveel verschillende tablets opgedoken, gaande van goedkopere Android modellen tot duurdere Windows gebasseerde tablets. We beginnen onze lijst met de laagste prijs eerst.

Lees meer: Tablets (Gadget Cadeau Tips 2010)

iPad 2: camera, retina display maar geen USB

Geschreven door admin Op 27 - 11 - 2010
iPad 2 camera

iPad 2 camera

Er zijn weer nieuwe specificaties binnen voor de iPad 2 die in Januari zal aangekondigd worden, verschillende nieuws sites rapporteerden over de nieuwe mogelijke specificaties van de iPad 2. Normaal gezien volgen wij geen geruchten maar er zit toch wat waarheid in deze geruchten. Zo wordt er gespeculeerd voor een front-facing camera voor de iPad 2, iets dat we natuurlijk al langer wisten.

Retina Display iPad 2

Verder is het logisch dat het scherm een mooie upgrade krijgt, het retina display zou hier een ideale oplossing voor zijn. We hebben al gezien wat het retina display met de iPhone heeft gedaan met de iPhone 4, en een toepassing van het retina display op de iPad 2 zou een geschenk uit de hemel zijn!

iPad 2 USB poort: I don’t think so

Enkele nieuwssites die blijkbaar niet goed geïnformeerd waren over het onderwerp schreven dat de iPad 2 een USB poort kent. Wie Apple en de iOS producten ook maar een beetje kent weet dat dit nonsens is, om te beginnen is er geen echt file system waardoor een USB poort al direct onnodig is, en een USB printer, USB muis of USB keyboard is ook al een no-go.

Wat we met bijna zekerheid kunnen zeggen is dat er natuurlijk een camera aanwezig zal zijn, om de concurrentie aan te gaan met de BlackBerry Playbook en de Samsung Galaxy Tab. Info over de prijs is er niet, maar Apple kennende zal de goedkoopste versie van de huidige iPad wegvallen, en de rest 100 dollar/euro goedkoper worden, en zal de nieuwe iPad 2 dezelfde prijs hebben als de huidige iPad. Speculaties over de naam gaat ook de ronde, Apple staat bekend om niet gewoon door te tellen (iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4) dus de kans is groot dat de iPad 2 ook een andere naam krijgt (iPad 4G?).

BBM: Blackberry Messenger Review

Geschreven door Ruby Op 25 - 11 - 2010
Blackberry Messenger

Blackberry Messenger

Blackberry is een van die bedrijven die niet alleen goede toestellen maakt, kijk naar de Blackberry Playbook en Blackberry Torch, ze maken ook verdomd goede software. Ik ben altijd al fan geweest van de Blackberry. Dankzij hun real-time push las ik mijn e-mails in no time en met hun fysiek toetsenbord (bij apple kan je het er nu bijkopen) kon ik zeer eenvoudig mails terugsturen. Toch ben ik overgeschakeld op de iPhone wegens de overvloed aan applicaties, hoewel ik bij de iPhone toch wel een belangrijke applicatie mis: Blackberry Messenger.
Lees meer: BBM: Blackberry Messenger Review

Kinect en Windows 7

Geschreven door admin Op 25 - 11 - 2010
Kinect Windows 7

Kinect Windows 7

Kinect is een systeem dat het toelaat om zonder controller games op de Xbox 360 te spelen, Microsoft heeft dit enkele jaren geleden opgekocht van de ontwikkelaars van Kinect, en heeft de afgelopen jaren zijn best gedaan om een zo goed mogelijke interpretatie hiervan te maken voor de Xbox. Natuurlijk heeft de Kinect engine veel meer mogelijkheden dan game controlling. Om developers over de hele wereld de kans te geven om met de kracht van Kinect applicaties te maken, heeft Microsoft Kinect Open Source gemaakt. Dit wil zeggen dat Microsoft nog altijd intellectuele eigenaar is van de code, maar dat de code beschikbaar is voor third party developers om zo hun eigen toepassingen bovenop de Kinect engine te schrijven.

We hebben al wat leuke Kinect toepassingen zien passeren, maar een Windows 7 implementatie die veel weg heeft van The Force in Star Wars hebben we nog niet gezien. Je controlleert letterlijk met je handen je computer, zo kan je tekenen in paint door in de lucht te tekenen, je kan surfen en op links klikken door en je kan toepassingen zoals Google Earth bedienen. Deze Windows 7 Kinect implementatie laat het zelfs toe dat meerdere gebruikers tegelijkertijd taken uitvoeren op hetzelfde systeem. Allemaal heel knap gemaakt, hoewel het waarschijnlijk niet al te praktisch is. Het doet ons een beetje denken aan een mix tussen Minority Report en The Force.

Acer Smartphone

Geschreven door admin Op 24 - 11 - 2010
Acer Smartphone

Acer Smartphone

Acer maakt de stap van computers naar smart-devices. Ze komen binnenkort met een tablet, en nu blijkt dat ze een nieuwe smartphone aan het ontwikkelen zijn. Er zijn al enkele Acer Smartphones beschikbaar maar die zijn toch niet echt alles. De nieuwe Acer Smartphone zal een Android-gebasseerde smartphone zijn, met een Acer UI die daarbovenop draait. De smartphone (mini-tablet?) heeft een 4.8 inch scherm, wat het in de categorie van de Dell Streak plaatst. De Acer UI zal een HTC Sense gevoel hebben, en daar kunnen we enkel blij om zijn. Van alle standaard Android UI’s is HTC Sense één van de betere.

De Acer Smartphone, die momenteel naamloos is, heeft een resolutie van 1024×480 (niet slecht), en er zal een back-camera zijn met een mooie 8MP. De front-camera is 1.3MP, niet zo geweldig maar we mogen blij zijn dat er een front-camera aanwezig is. De Acer smartphone kan rustig 720p HD video’s opnemen. We verwachten wat meer info in Januari, en het toestel in de Benelux midden 2011.

BlackBerry Playbook in Black Eyed Peas video

Geschreven door admin Op 24 - 11 - 2010
BlackBerry Black Eyed Peas

BlackBerry Black Eyed Peas

De BlackBerry Playbook is nog niet uit, maar hij wordt wel al gebruikt in de laatste nieuwe Black Eyed Peas music video.

Asus Eee Note Specs

Geschreven door admin Op 24 - 11 - 2010
Asus EE Tablet

Asus EE Tablet

Asus heeft de afgelopen jaren laten blijken dat ze voorop lopen in de netbook wereld met hun Eee PC’s. De Eee Note is het vervolg hierop, in de Tablet wereld. Asus brengt de Eee Note Tablet uit met een 8 inch scherm met 768×1024. Een dikke bummer is dat het scherm enkel zwart/wit kan weergeven. Dit is duidelijk eerder een e-reader dan een tablet, en moet de concurrentie aangaan met de Amazon Kindle.

De Asus Eee Note kan 10 uur draaien op WiFi (en 14,5 uur op gewoon gebruik) waardoor de batterij overeenkomt met de iPad. Op Standby zou de Asus Eee Note zo’n tien dagen mee kunnen gaan. Jammer dat Asus beslist om een opgewaardeerde e-reader uit te brengen in plaats van een volwaardige tablet. Dit is natuurlijk niet het eerste nieuws over de Asus Eee Note, het Taiwanese Asus heeft de Eee Note al een tijdje geleden aangekondigd. De eerdere naam voor dit toestel was Asus Eee Tablet, maar aangezien het maar een excuus voor een tablet is heet het nu Eee Note EA800.

Lees meer: Asus Eee Note Specs

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.