Archief van december 2010

HTC WildFire Android 2.2 update is er eindelijk

Geschreven door admin Op 29 - 12 - 2010
HTC WildFire

HTC WildFire

Het heeft lang genoeg geduurt maar de kerstman besloot deze kerstmis een extra kadootje voor de HTC WildFire gebruikers mee te nemen: een update naar Android 2.2 Froyo. We hebben er op zitten wachten, met verplaatste release datums en rumours die begonnen rond september. Er werd steeds beweerd dat het voor het einde van het jaar zou zijn, maar we hebben ook verschillende data in oktober en november gezien. De HTC WildFire gebruiker mag blij zijn met deze upgrade want het heeft een hoop in petto.

Zo geeft Android 2.2 de HTC WildFire gebruikers eindelijk de mogelijkheid om draadloos te tethering (Internetverbinding van GSM delen): een Wi-Fi hotspot opzetten als het ware. Dit is ideaal voor degen die veel op de trein zitten en hun mails op hun laptop willen typen en versturen. De HTC WildFire is klein en compact en is dus een zeer mobiele Internet hotspot.

Verder is er nu toegang tot de Navigatie App, die onlangs een enorme upgrade heeft gekregen. Met toegang tot Google Maps 5, en een geweldige user interface. De ideale vervanging van eender welke klassieke GPS. Een andere wijziging, die ondanks klein, voor ons toch jammer is: de standaard zaklamp is veranderd en heeft een saaiere user interface gekregen. Een andere kleine verandering is o.a. ook het hernoemen van de PDF Reader naar Adobe Reader.

En natuurlijk, de grootste plus van de Android 2.2 Froyo upgrade voor de HTC WildFire is de snelheid. Verwisselen tussen de verschillende start-schermen gaat een stuk sneller, en enkele zwaardere apps draaien nu ook vlotter op de HTC WildFire.

Samsung Galaxy Tab Review

Geschreven door admin Op 20 - 12 - 2010

 

Galaxy Tab unboxing

Galaxy Tab unboxing

De Samsung Galaxy Tab heeft een lange reis afgelegd, de geruchten begonnen in de lente van dit jaar toen we hoorden dat Samsung een grote broer van de Galaxy S zou ontwikkelen, een Tablet. Begin september konden we een eerste teaser zien en enkele weken later wisten we meer over het gewicht en de vorm. Iets later volgden de persfoto’s van de Samsung Galaxy Tab.

Maar echt veel wisten we niet totdat Samsung enkele weken geleden de Samsung Galaxy Tab voorstelde. Het heeft even geduurd, maar dankzij onze vrienden bij Tabloos konden we er eentje van dichterbij bekijken. De specs van dit toestel zijn op z’n minst gezegd heerlijk: 1GHz processor, Flash wordt volledig ondersteund, twee camera’s voor foto’s en video-conferencing, 3G support en het beestje draait Android 2.2.

Galaxy Tab unboxing 2

Galaxy Tab unboxing 2

Galaxy Tab unboxing 3

Galaxy Tab unboxing 3

Lees meer: Samsung Galaxy Tab Review

Verschil Android 2.3 Gingerbread en Android 2.2 Froyo (video)

Geschreven door admin Op 20 - 12 - 2010

Leuke video waar de verschillen tussen Android 2.3 en Android 2.2 wordt uitgelegd. Het verschil in performantie is natuurlijk niet te meten, aangezien Android 2.2 Froyo in de demo op de Nexus One draait, en Android 2.3 Gingerbread op de Nexus S draait.

Prijs Nexus S

Geschreven door admin Op 20 - 12 - 2010
Prijs Nexus S

Prijs Nexus S

De Nexus S is hét hot topic van de afgelopen weken. De nieuwe Google Phone, ontwikkeld door Samsung,verschijnt voor een aangename prijs in de UK. De Nexus One kan je momenteel kopen voor €599, terwijl de Nexus S in de UK voor een mooie £430 (of €500) over de toonbank gaat.

We hopen dat de prijs doorgetrokken wordt naar de Benelux, en oftewel voor 430 euro of voor een prijs van 500 euro verkocht wordt, beide acceptabele prijzen voor een lekker toestel!

UPDATE: De Prijs van de Nexus S staat vast! Vanaf vandaag ook te koop!

Samsung Galaxy Tab New Habits

Geschreven door admin Op 15 - 12 - 2010

Om te Galaxy Tab in België te promoten heeft Samsung een Youtube kanaal in het leven geroepen (nwhabits), verder hebben ze een website gestart rond deze filmpjes. De bedoeling van de website newhabits is niet geheel duidelijk, maar de reclame filmpjes zijn wel grappig.

WP7 Reclame met Samsung Focus in de hoofdrol

Geschreven door admin Op 15 - 12 - 2010

Onderstaand reclame filmpje is voor de Windows Phone 7 met de Samsung Focus van AT&T in de hoofdrol. Met het reclamefilmpje willen ze de gebruiksvriendelijkheid van de WP7 camera benadrukken. Of het nu allemaal zo eenvoudig werkt, en of het wel verstandig is om te skydiven zonder handschoenen blijft de vraag. Maar het ziet er wel proper uit.

Amazon MP3 App voor BlackBerry

Geschreven door admin Op 15 - 12 - 2010
Amazon MP3 App BlackBerry

Amazon MP3 App BlackBerry

Amazon heeft zijn eigen MP3 applicatie ontwikkeld voor BlackBerry devices, die vanaf vandaag te downloaden is in de App World van BlackBerry. De MP3 App van Amazon is momenteel nog in bèta, maar laat je toch al toe om MP3′s te kopen en te downloaden. Het downloaden kan via WiFi of via 3G/Edge, aangezien MP3′s slechts enkele megabytes groot zijn.

De App maakt gebruik van extra BlackBerry features zoals de BlackBerry Messenger applicatie. Via BBM kan je content delen met je mede-BlackBerry gebruikers, en door middel van een Social Network integratie kan je jouw vrienden op de hoogte stellen van dat ene nummer dat je toch zo goed vindt.

De app is ook volledig geïntegreerd met BlackBerry’s Universal Search en de Media Library van BlackBerry. De app is gratis te downloaden vanuit de App World, dus probeer hem eens uit!

Gejailbreakte iPhone veiliger

Geschreven door admin Op 13 - 12 - 2010
Jailbreak iPhone

Jailbreak iPhone

Apple heeft onlangs hun Jailbreak Detection API verwijderd uit iOS. Hiermee kon gezien worden of een iOS device jail broken was of niet. De reden waarom is niet geheel duidelijk, sommige speculeren dat de API alleen al het toestel trager of onveiliger maakte.  Langs de andere kant is net bewezen dat een iPhone waar Jailbreak op was uitgevoerd veiliger is. Stefan Esser van Sektion Eins heeft een tool voor de iPhone gemaakt genaamt Antidote.

Deze tool, Antidote, voegt ASLR toe aan het iOS. ASLR staat voor Address Space Layout Randomization, wat het eenvoudigweg moeilijker maakt voor aanvallen om de juiste locatie in het geheugen te vidnen, omdat deze worden vermomd in een zekere zin. Apple maakt hier ook gebruik van in OS X maar niet in iOS, terwijl Microsoft dit sinds Vista in Windows heeft gestoken, en ASLR wordt ook gebruikt in Windows Phone 7.

Luxe editie Samsung Galaxy Tab

Geschreven door admin Op 10 - 12 - 2010
Galaxy Tab Luxe Editie

Galaxy Tab Luxe Editie

De Luxe editie van de Samsung Galaxy Tab werd gisteren op de Miljonair Fair  voorgesteld. Als een symbool van hun samenwerking die ze aangaan in 2011 heeft Samsung de eerste Luxe editie van de Tab gegeven aan Olcay Gulsen (SuperTrash).

De Luxury Edition van de Galaxy Tab is eigenlijk gewoon een tab, met extra Bluetooth headset en stijlvolle lederen case. Niets om te zwaar van op te kijken, en de prijs valt ook nog mee. Voor zo’n €749 kan je hem op de kop tikken, wat ongeveer in dezelfde prijsklasse ligt als de gewone editie van de Samsung Galaxy tab.

Op de Miljonair Fair werd ook de Collector’s editie voorgesteld, die bekleed is in Swarovski-kristallen, en die voor een dikke 3000 euro over de toonbank gaat, en die je enkel kan kopen in Londen. De Luxe Editie van de Samsung Galaxy Tab is enkel beschikbaar van 15 december 2010 tot 31 januari 2011.

300.000 Android Phones per dag geactiveerd

Geschreven door admin Op 09 - 12 - 2010

Apple bombardeerde een paar maanden geleden met enkele knappe cijfers de wereld in: 230.000 iOS devices worden per dag geactiveerd, daar vermelden ze bij dat dit niet om upgrades ging, en Steve Jobs claimde dat Android dit wel deed. Daar werd natuurlijk heftig op gereageerd vanuit Google’s kant, dat het daadwerkelijk niet over upgrades ging. Vandaag kwam er een leuke tweet vanuit de account van Google’s Andy Rubin:

300000 Android Smartphones Per dag

300000 Android Smartphones Per dag

Ja, wat zeg je daartegen: 300,000 Android phones worden per dag geactiveerd. Dit bevestigd wat we natuurlijk al lang wisten: Android is een hevige opmars aan het maken in 2010, en we voorspellen dat dit enkel nog zal verhogen in 2011!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.