Archief van november 2011

Carrier IQ

Carrier IQ

Een Android app developer heeft onlangs een video online geplaatst waarin hij beweerd dat er een verborgen app, Carrier IQ, data van de gebruiker opslaat en verstuurt zonder toestemming van de gebruiker. Trevor Eckhart, de Android app developer, gebruikt in deze video een HTC toestel, maar de software zou ook op andere Android toestellen te vinden zijn en zelfs op BlackBerry’s en Nokia’s. De video, zo’n 17 minuten lang, begint met een HTC toestel dat net een factory reset heeft ondervonden. Het toestel staat in Airplane modus en is niet verbonden met een 3G netwerk. De Carrier IQ applicatie is moeilijk te vinden, maar na een tijdje is het duidelijk dat de app toch op de achtergrond draait. Met behulp van USB debugging kunnen we volgen wat Carrier IQ allemaal registreert. Elke toets heeft een specifiek ID, wat ook te zien is wanneer de knop wordt gebruikt. Eckhart heeft een bericht verstuurt naar het toestel, en nog voor hij het leest zien we de tekst verschijnen tussen al de regels code. Niet alleen dat, maar wanneer hij een google search uitvoert zien we deze ook verschijnen ondanks het gebruik van de beveiligde HTTPS. De applicatie kan niet worden afgezet en het is ook niet zeker of alle smartphones deze applicatie hebben lopen. Volgens een Carrier IQ werknemer stuurt de app geen data door in real time. Real time of niet, dit is zeker een zware inbreuk op de privacy. De video kan je hieronder bekijken. Lees meer: Verborgen Carrier IQ app verstuurt user data zonder toestemming (video)

Google Maps 6.0 met Indoors-optie

Geschreven door admin Op 29 - 11 - 2011
Google Maps Indoors

Google Maps Indoors

Google heeft een Indoors-optie toegevoegd aan Google Maps, dat wil zeggen dat je van bepaalde gebouwen via Google Maps de plattegrond kunt raadplegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een winkelketen zoals IKEA of een luchthaven. In samenwerking met Google zijn de plattegronden van alle IKEA winkels in de Verenigde Staten toegevoegd. Binnenkort zal dat zich hopelijk uitbreiden tot Europa. Voor zo’n gigantische winkels kan een plattegrond op je smart-device een enorm voordeel bieden. Google Maps Indoors is beschikbaar vanaf Google Maps 6.0. Hieronder een demo video van Google Maps in IKEA.

RIM gaat Mobile Fusion lanceren voor iOS en Android

Geschreven door Brammer Op 29 - 11 - 2011
BlackBerry Mobile Fusion

BlackBerry Mobile Fusion

Mobile Fusion is een nieuw software pakket van RIM, het bedrijf achter de BlackBerry, dat andere bedrijven kunnen gebruiken om allerlei veiligheid functies, die al voor BlackBerry bestaan, toe te passen op iOS en Android. Met het software pakket kan een IT medewerker, van het bedrijf dat Mobile Fusion integreert, de apps, software en wachtwoorden op het toestel controleren. Het toestel kan ook van op afstand worden gewist of gelocked. RIM wil dus de populaire security features van BlackBerry overzetten naar Android en iOS. Windows Phone 7 toestellen zullen het Mobile Fusion software pakket nog niet kunnen gebruiken, maar daar komt in de loop van 2012 misschien nog verandering in. Er is ook nog geen prijs bekend, maar de software bundel zou competitief geprijsd zijn. Mobile Fusion voor Android en iOS zou in het eerste kwartaal van 2012 uitkomen.

Source: Engadget, Yahoo! News

Wacom Bamboo Pen & Touch Review

Geschreven door Brammer Op 29 - 11 - 2011
Wacom Bamboo Pen & Touch portrait

Wacom Bamboo Pen & Touch portrait

Een aantal weken geleden kregen we de nieuwe Wacom Bamboo Pen & Touch tekentablet in onze brievenbus om hem eens grondig te testen. Het is ondertusen het tweede Wacom Bamboo toestel dat we testen, een van onze eerste reviews was namelijk de Wacom Bamboo Special Edition Review. Nu is het de beurt aan de volgende generatie Wacom Bamboo’s. Veel verschil tussen de twee is er niet op het vlak van design, maar toch zijn er een aantal nieuwigheden aanwezig die wel interessant zijn. De volledige Wacom Bamboo Pen & Touch Review lees je hieronder. Lees meer: Wacom Bamboo Pen & Touch Review

Acer Iconia Tab A200 gelekt via promo video

Geschreven door Abbas Op 28 - 11 - 2011
Acer Iconia Tab A200

Acer Iconia Tab A200

Acer heeft de nieuwe Iconia Tab A200 tablet nog niet officieel aangekondigd, maar dat zal niet lang meer duren. Er is namelijk een promo video gelekt van deze nieuwe Honeycomb tablet. De video toont een aantal features die de tablet zal hebben. Er zijn features die standaard met Android Honeycomb worden geleverd, zoals games/movies/ebooks, en een aantal die Acer zelf ontwikkeld heeft zoals Acer Clear.fi en Acer Ring.  Er zijn nog geen specificaties bekend, behalve dat er een MicroSD poort aanwezig zal zijn. De complete spec lijst zal waarschijnlijk een van deze dagen verschijnen wanner Acer de tablet officieel voorstelt.

SoundFreaq SFQ-01A Review

Geschreven door admin Op 28 - 11 - 2011
SoundFreaq SFQ-01A

SoundFreaq SFQ-01A

Als het op randapparatuur aankomt voor de i-devices dan zijn er geen tekort, in elke categorie vind je wel een accessoire voor je iPod, iPhone of iPad. Daardoor moeten fabrikanten van deze accessoires zich zien te onderscheiden van de concurrentie, SoundFreaq deed dit door een iPod/iPhone-docking audio systeem te lanceren in combinatie met ‘s werelds eenvoudigste muziek-app. Met eenvoudig bedoelen we: eenvoudig te gebruiken. Je kan zowel gebruik maken van de docking-functionaliteit waardoor je iPod oplaadt, maar je kan net zo goed gebruik maken van de app om via Bluetooth de audio te streamen naar de SoundFreaq SFQ-01A. Hieronder vind je de volledige SoundFreaq SFQ-01A Review.

Lees meer: SoundFreaq SFQ-01A Review

Android Ice Cream Sandwich Xperia

Android Ice Cream Sandwich Xperia

Volgens de Italiaanse tak van Sony Ericsson zullen de Xperia-toestellen tegen maart 2012 geüpdatete worden naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Sony Ericsson is het eerste bedrijf dat een “definitieve” datum voor de update heeft opgegeven. Voor diegenen die het nog niet weten, Ice Cream Sandwich is de allerlaatste versie van het populaire mobiele OS, Android. Momenteel is er nog maar 1 toestel beschikbaar dat al op Android 4.0 draait, en dat is de Samsung Galaxy Nexus. Met de komst van de Galaxy Nexus hadden we eigenlijk op een vroegere release datum gehoopt. We vragen ons nu af of de rest van de Android-fabrikanten (HTC, Samsung, Motorola, etc) ook zo lang zullen wachten met het uitbrengen van de nieuwe update. Hopelijk komen we deze maand meer te weten.

Microsoft Tellme VS Apple Siri (video)

Geschreven door Brammer Op 26 - 11 - 2011
Tellme VS Siri

Tellme VS Siri

Er is een video opgedoken van een Australier die de Tellme app van Microsoft vergelijkt met Siri van Apple. Zoals te zien is in de video, is er een duidelijk verschil tussen de twee. Er is blijkbaar nog wat werk aan de winkel.

Loewe SoundVision

Loewe SoundVision

Over enkele weken zijn het de Loewe Sound Days waar Loewe haar nieuwe producten live zal demonstreren. Bij verschillende Loewe verdelers zullen de nieuwe producten van Loewe gedemonstreerd worden. De belangrijkste hiervan zijn de SoundBox, SoundVision, AirSpeaker en Home Cinema Set. Alle vier de producten hebben een zeer strak design en bieden een antwoord op de concurrentie. De Loewe SoundBox is een iPod-docking station, met CD-reader en FM radio. Heb je geen iPod maar wel een gewone mp3-speler dan kan je via de USB-in poort je muziek door de SoundBox laten spelen.

Lees meer: Nieuwe producten op Loewe Sound Days: SoundBox, SoundVision, AirSpeaker en Home Cinema Set

Samsung SSD VS HDD – Opstart speedtest (video)

Geschreven door Brammer Op 26 - 11 - 2011
Samsung 830 Serie SSD

Samsung 830 Serie SSD

Vorige week werden we uitgenodigd op het Samsung SSD event in Vilvoorde. We kregen toen de nieuwe Samsung Solid State Drives te zien. Buiten de presentatie was er ook een kleine demo. Er werden twee identieke laptops opgesteld, een met de SSD en een zonder. De twee laptops werden toen tegelijkertijd opgestart. Het verschil in snelheid is duidelijk te merken bij de opstartsnelheid. Na het opstarten werd er ook nog een powerpoint presentatie opgestart. Ook bij deze demo is het verschil tussen de twee redelijk groot. Hieronder kan je de video bekijken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.