Archief van december 2011

Gadget Review app voor Windows Phone

Geschreven door Abbas Op 29 - 12 - 2011
Gadget Review Windosw Phone App

Gadget Review Windows Phone App

Als Gadget website konden we het natuurlijk niet maken om geen mobiele app te hebben voor Gadget Review. We willen natuurlijk een app voor ieder platform maar we zijn begonnen met het begin, en hierbij hebben we gekozen voor het snelgroeiende Windows Phone platform. Onze in-house WP7 developer heeft lang aan de app gewerkt zodat deze aan de eisen voldoet, en sinds deze week is de app beschikbaar in de Windows Phone Marketplace.

De app is natuurlijk gemaakt voor de Windows Phone gebruikers die dagelijks op de hoogte willen gebracht worden van wat er zich afspeelt in de Consumer Electronics wereld!

Windows Phone Marketplace haalt de 50.000 apps

Geschreven door admin Op 29 - 12 - 2011
Windows Phone Marketplace 50000 apps

Windows Phone Marketplace 50000 apps

Vorige maand deelde Microsoft mee dat er 40.000 apps waren gesubmit voor de Windows Phone Marketplace, en nu kondigt Microsoft aan dat het aan de 50.000 apps zit. Het is een snelle groei geweest voor Microsoft, en de groei blijft sneller en sneller gaan. Door een uitgebreid ecosysteem van apps aan te bieden hoopt Microsoft nieuwe gebruikers aan te winnen voor hun Windows Phone platform. De laatste 90 dagen werden er zo’n 265 apps per dag gesubmit. Natuurlijk ligt die 50.000 niet in de buurt van het aantal apps dat iOS en Android aanbieden, maar met deze groei komen ze wel dichter en dichter bij.

Source: All about windows phone

1 miljoen Galaxy Notes in de winkelrekken

Geschreven door admin Op 29 - 12 - 2011
Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note

De Samsung Galaxy Note is een zeer onconventioneel toestel en het was daarom ook de vraag of dit toestel wel goed zou verkopen. De eerste cijfers zijn binnen en ze zien er goed uit. Er zijn al 1 miljoen Samsung Galaxy Notes verscheept naar Europa en Azië. Dit wil niet zeggen dat er 1 miljoen verkocht zijn, maar het is een goede benadering. Samsung heeft het toestel nog niet uitgebracht in de VS en Zuid-Amerika, dus dit cijfer zal binnenkort nog eens omhoog schieten. Voor meer info over de Samsung Galaxy Note kan je onze review lezen.

3.7 miljoen Android toestellen geactiveerd tijdens Kerstmis

Geschreven door admin Op 28 - 12 - 2011
Android Activaties kerstmis

Android Activaties kerstmis

Andy Rubin wist ons te plezieren met een interessante tweet over het aantal Android activaties tijdens Kerstavond en Kerstmis (24 december en 25 december). In totaal werden er afgelopen weekend 3.7 miljoen Android toestellen geactiveerd. Volgens een report van Flurry zouden er ongeveer evenveel iOS devices zijn geactiveerd tijdens deze periode. Het gaat hier om een stijging 353% in vergelijking met de rest van december. Het is nog niet duidelijk welk Android toestel het meest populaire kerstgeschenk was, maar wij gokken op de Galaxy Nexus.

Source: Flurry

Codecademy lanceert Labs: een web-based code editor

Geschreven door Abbas Op 24 - 12 - 2011
Codecademy Labs

Codecademy Labs

Een van de meest interessante Internet startups van het moment is zonder twijfel Codecademy, een community voor developers waar ze leren programmeren. Codecademy biedt eenvoudige lessen aan die uitgaan van het principe “proberen is leren”. Hier zal je geen lange pagina’s tegenkomen waar één voor één alle theorie achter een programmeertaal wordt uitgelegd maar je krijgt direct een hands-on gevoel. Een van onze editors is op deze manier begonnen met programmeren en kan getuigen van de kracht van het product. Daarboven wordt nog een social-sausje gegooid om meer gebruikers naar het project te lokken. Je kan badges winnen en als we de website mogen quoten “Codecademy is the easiest way to learn how to code. It’s interactive, fun, and you can do it with your friends”.

Codecademy heeft deze week een nieuwe feature gelanceerd, namelijk de Labs-feature. Via Labs kan je in Ruby, Python of JavaScript online programmeren zonder een code editor of IDE te moeten downloaden. Het gaat hier om een online code editor, een cloud based code editor als je wil. Codecademy biedt vanaf deze week niet enkel de optie om te leren programmeren, maar ook om online te programmeren.

Dropbox 2.0 voor Android compatibel met ICS

Geschreven door admin Op 24 - 12 - 2011
Dropbox Android

Dropbox Android

Dropbox is een van de grootste services voor gratis online storage, het idee achter Dropbox is om jezelf nooit meer een bestand te moeten mailen. Je kan via een online “box” al je bestanden zoals video, docs en foto’s delen met wie je wil. Dropbox heeft zonet versie 2.0 uitgebracht voor Android die compatibel is met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dus voor alle Galaxy Nexus owners: to the Android Market! Natuurlijk is ICS-support niet de enige feature van Dropbox 2.0 voor Android. Zo heeft Dropbox een Favorites-optie toegevoegd om offline toegang te krijgen tot je favoriete bestanden. Vanaf versie 2.0 van de Dropbox-app kan je video’s en foto’s in bulk uploaden, zodat je niet telkens één voor één al je foto’s moet selecteren.

Geen Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor Galaxy S en Galaxy Tab

Geschreven door admin Op 24 - 12 - 2011
Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S

Enkele dagen geleden brachten we het nieuws dat Samsung een hele serie tablets en enkele smartphones gaat updaten naar Ice Cream Sandwich, onder andere de Galaxy S2 en de Galaxy Tab 10.1. Samsung heeft laten weten dat het waarschijnlijk bij deze toestellen blijft. Oudere toestellen zoals de originele Galaxy Tab en de Galaxy S smartphone krijgen geen update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. We vinden het natuurlijk spijtig voor die miljoenen gebruikers maar volgens Samsung ligt het aan TouchWiz. De hardware van de Galaxy S verschilt namelijk niet veel met die van de Nexus S, die wel een ICS update krijgt. Voor de Galaxy S maakt Samsung gebruikt van een eigen UI met extra mogelijkheden, genaamd TouchWiz. Het zou volgens Samsung niet mogelijk zijn om ICS met TouchWiz te draaien op de Galaxy S en de Galaxy Tab.

Source: Engadget

razer_blade_gaming_laptop_01

razer_blade_gaming_laptop_01

Een aantal maanden terug brachten we nieuws uit van een nieuwe gaming laptop van Razer, een bekend gaming accessoire bedrijf. De laptop, genaamd Razer Blade, zou normaal gezien voor het einde van het jaar beschikbaar zijn in Noord Amerika. Razer heeft op het laatste ogenblik beslist om de 320GB HDD te vervangen met een 256GB SSD, en voor dezelfde prijs dan nog ($2799). Helaas heeft de late beslissing om de upgrade toe te voegen de leveringsdatum beïnvloed. De gaming laptop zou nu tegen eind januari op de markt komen. Wanneer de laptop in de Benelux verkrijgbaar zal zijn is nog altijd een mysterie, vermoedelijk zullen wij nog enkele maanden mogen wachten.

Source: Facebook, Engadget

PlayStation Vita wint batterij test tegen Nintendo 3DS (video)

Geschreven door Kevin Op 22 - 12 - 2011
PlayStation Vita Batterij test

PlayStation Vita Batterij test

Een van de belangrijkste aspecten van mobiele toestellen tegenwoordig is de levensduur van de batterij. Processing en grafische kracht zijn van geen belang als de batterij van het toestel het maar een uur volhoud. Hetzelfde geld voor handheld gaming devices zoals de Playstation Vita en de Nintendo 3DS. De PlayStation Vita heeft een quad-core processor en buitengewone grafische capaciteiten, maar hoe zit het met de levensduur van de batterij? Een Japanner heeft zich dit ook afgevraagd en heeft ervoor een test opgesteld. Hij laat een PlayStation Vita, een PlayStation Portable en een Nintendo 3DS simultaan op de hoogste settings draaien tot ze een voor een afvallen. De PSP is duidelijk de winnaar, maar wat opvalt is dat de PlayStation Vita een uur langer meegaat als de Nintendo 3DS. De video kan je hieronder bekijken. Lees meer: PlayStation Vita wint batterij test tegen Nintendo 3DS (video)

Sony Ericsson XPERIA Ice Cream Sandwich Update in Maart/April

Geschreven door Abbas Op 22 - 12 - 2011
Sony Ericsson XPERIA Ice Cream Sandwich

Sony Ericsson XPERIA Ice Cream Sandwich

Sony Ericsson heeft laten weten dat het de XPERIA toestellen van 2012 zal updaten naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich tegen maart/april 2011. Dat wil waarschijnlijk zeggen dat we een voorsmaakje van de ICS XPERIA toestellen zullen zien op het Mobile World Congress 2012, in februari. Daar zal Sony Ericsson waarschijnlijk hun TimeScape-versie van Ice Cream Sandwich laten zien en mogelijk nog enkele andere UI-tweaks. De toestellen die een update krijgen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich zijn de XPERIA Arc (S), XPERIA Neo (V), XPERIA Ray, XPERIA PLAY, XPERIA Mini (Pro) (2011 versie) en de XPERIA Active.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.