Archief van januari 2012

HTC Ville eerste beelden (video)

Geschreven door admin Op 31 - 01 - 2012
HTC Ville

HTC Ville

Er is een video online verschenen van de HTC Ville, een 4.3 inch smartphone die draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. We krijgen een korte demo te zien van hoe HTC Sense er uit ziet samen met Ice Cream Sandwich. De HTC Ville zal naar alle waarschijnlijkheid voorgesteld worden op het Mobile World Congress in februari. Het toestel draait op een dual-core 1.5GHz processor, en is slechts 9mm dik. Hieronder kan je de video zien.

Nokia Lumia 800 vanaf morgen te koop

Geschreven door admin Op 31 - 01 - 2012
nokia-lumia-800

nokia-lumia-800

Nokia’s eerste Windows Phone device, de Lumia 800, zal vanaf morgen te koop zijn in ons land. Twee weken geleden gingen we al naar de persconferentie en sindsdien hebben we ook een Lumia 800 in gebruik. Onze review zal dan ook binnenkort op Gadget Review terug te vinden zijn. Nokia is het eerste bedrijf dat zich volledig op Windows Phone concentreert voor smartphones. Terwijl andere smartphone-producenten zoals Samsung en HTC ook Windows Phones uitbrengen hebben ze ook een heel gamma Android toestellen (en in Samsung’s geval ook nog Bada toestellen). Dit is een zeer gewaagde move van Nokia. In februari zal Stephen Elop, CEO van Nokia, op het Mobile World Congress een keynote geven waar we waarschijnlijk meer te weten komen over Nokia’s toekomstplannen met Windows Phone.

Update: De Nokia Lumia 800 Review staat online!

Apple brengt versie 10.0.3 van Final Cut Pro X uit

Geschreven door admin Op 31 - 01 - 2012
Final Cut Pro X

Final Cut Pro X

Enkele maanden geleden bracht Apple Final Cut Pro X uit, wat veel kritiek als gevolg had. Maar gelukkig heeft Apple geluisterd naar deze kritiek en met Final Cut Pro 10.0.3 worden veel problemen verholpen. Zo is er onder andere multicam support. De nieuwe versie van Final Cut Pro X biedt ondersteuning voor 64 verschillende camera’s met verschillende frame rate, resolutie en codecs. Verder is er betere ondersteuning voor green-screen beelden. Hierdoor moet je de video niet exporteren naar andere software maar kan je alles vanuit Final Cut Pro X doen. Als laatste is er Broadcast Monitoring toegevoegd aan de software, hoewel deze nog in bèta is. Hierdoor kan je wavevormdisplays, vectorscopen en hoogwaardige gekalibreerde schermen aansluiten. Hieronder kan je het volledige persbericht lezen.

Lees meer: Apple brengt versie 10.0.3 van Final Cut Pro X uit

Jon Rubinstein verlaat HP

Geschreven door admin Op 28 - 01 - 2012
Jon Rubinstein

Jon Rubinstein

Jon Rubinstein is een van de belangrijkste mensen in de consumer electronics wereld van de afgelopen 20 jaar. Hoewel hij veel betekend heeft voor de mobiele wereld stond hij zelden in de kijkers. In de jaren 80 begon Jon Rubinstein bij HP nadat hij zijn studies had afgewerkt. Daar werkte hij enkele jaren tot hij bij Ardent Computer Corp begon en twee belangrijke toestellen hielp lanceren: de Titan Graphics Supercomputer en de Stardent 3000 Graphics Supercomputer. Toen Steve Jobs in 1990 Apple verliet werd Rubinstein gecontacteerd door Jobs om het hardware gedeelte van NeXT te leiden. NeXT werd enkele jaren later opgekocht door Apple waardoor Jobs terugkeerde naar Apple en hij nam Rubinstein mee.

Toen Rubinstein bij Apple begon gaf hij een interview aan The New York Times waar hij vertelde “Apple was the last innovative high-volume computer maker in the world”. Rubinstein werd Senior VP van Hardware engineering. Jon Rubinstein speelde een onmisbare rol in het creëren van de G3, G4, G5, de iMac en de iPod. In 2007 verliet Rubinstein Apple en ging hij bij Palm werken. Daar werkte hij aan webOS en de Palm Pre, die hij demonstreerde op CES. Vier dagen na de release van de Palm Pre werd Rubinstein CEO van Palm. Palm werd in 2010 overgekocht door HP en Rubinstein tekende voor 2 jaar bij HP. We weten allemaal hoe het webOS verhaal bij HP is afgelopen, en na het verloop van zijn tweejarig contract heeft Rubinstein besloten op te stappen. Momenteel zijn er nog geen plannen voor de toekomst, maar we zouden er van verschieten als dit het laatste is dat Rubinstein doet in de consumer electronics wereld. Voor ons is Rubinstein een unsung hero, iemand die niet veel in de spotlichten heeft gestaan maar wel veel voor de consumer electronics wereld heeft betekend!

Angry Birds vanaf 14 februari te spelen via Facebook

Geschreven door Brammer Op 27 - 01 - 2012
Angry Birds Facebook

Angry Birds Facebook

Angry Birds, het razend populaire spel van Rovio, zal je binnenkort eindelijk kunnen spelen via Facebook. Het spel zelf zal gratis worden aangeboden, maar alle extra’s zullen natuurlijk geld kosten. Angry Birds op Facebook zal een paar nieuwe extra’s krijgen zoals nieuwe power-ups, vogel types en meer. Het spel zal over betere animaties beschikken zodat je het spel op full-screen modus kan spelen. De release datum van Angry Birds voor Facebook staat momenteel op 14 februari. Wij zullen waarschijnlijk wel iets beter te doen hebben op Valentijnsdag, maar vanaf 15 februari zullen we de nieuwste Angry Birds versie wel eens uitproberen.

Source: Gamasutra

Steam beta te verkrijgen op Android en iOS

Geschreven door Glenn Op 27 - 01 - 2012
Steam App iOS

Steam App iOS

De Steam beta app voor Android en iOS is vanaf vandaag verkrijgbaar via de App Store en Android Market. Voor diegenen die het nog niet zouden weten, Steam is een pc applicatie die ontwikkeld is door Valve. Via deze app kan je games kopen en beheren, en samen met vrienden spelen. Met de Steam app voor Android en iOS kan je zien wie er online is, welk spel je vrienden aan’t spelen zijn en je kan nieuws en andere informatie over games lezen. De app zit momenteel in de beta fase, dus niet iedereen heeft een uitnodiging gehad. Om toch een invite te krijgen moet je de app downloaden en proberen in te loggen, daarna word jouw account op de lijst gezet (zoals te zien op de onderstaande screenshot).  Lees meer: Steam beta te verkrijgen op Android en iOS

Marktaandeel tablets

Marktaandeel tablets

Apple begon enkele jaren geleden een tablet revolutie met de iPad, het duurde niet lang of er waren Android alternatieven op de markt maar deze voelden onafgewerkt aan. In de zomer van 2011 veranderde dit toen de Honeycomb-tablets en masse werden verkocht. Hoewel Apple nog altijd marktleider is in de tabletmarkt hebben ze toch een groot marktaandeel zien verdwijnen richting Android. In het vierde kwartaal van 2010 had Android minder dan 30% in handen van de Tablet-markt. Een jaar later is dit bijna 40%. Apple’s marktaandeel is gekrompen van 68.2% naar 57.6%. In absolute getallen is het aantal verkochte iPad’s verdubbeld: van 7.3 miljoen naar 15.4 miljoen. Het aantal Android tablets is verdrievoudigd, van 3.1 miljoen, naar 10.5 miljoen. Het is niet duidelijk of de Amazon Kindle Fire wordt meegerekend bij Android-tablets, hoewel we een vermoeden hebben dat dit wel zo is. Microsoft heeft 1.5% in handen met 500.000 verkochte tablets in Q4 2011.

Source: AppleInsider

1,5 miljard verkochte Nokia Series 40-toestellen

Geschreven door Yannick Op 26 - 01 - 2012
Nokia Series 40

Nokia Series 40

Hoewel Nokia het momenteel niet geweldig doet op de smartphone-markt blijven ze leider van de feature-phone markt. Series 40 is een platform ontwikkeld door Nokia en is een vereenvoudigde versie van Series 60 (dat gebaseerd is op Symbian). Series 40 (of S40) is het meest verspreide mobiele platform. Gisteren kondigde Nokia aan dat het 1,5 miljard Series 40-toestellen had verkocht. Het 1,5 miljardste Series 40-toestel werd verkocht aan een Braziliaanse in São Paulo. Het gaat hier om de Nokia Asha 303, een nieuw touchscreentoestel van Nokia dat gebruik maakt van een QWERTY-toetsenbord. Op de smartphone-markt moet Nokia terug opklimmen maar op de feature-phone markt heeft Nokia niets te vrezen.

Command and Conquer in HTML5

Geschreven door Kevin Op 25 - 01 - 2012
Command and Conquery HTML5

Command and Conquery HTML5

Iedereen die opgegroeid is in de jaren 90 herinnert zich het spel Command and Conquer wel (en alle vervolgen hierop). Goed nieuws voor de old-school gamers: coder Aditya Ravi Shankar wilde zijn HTML5-coding skills verbeteren en heeft daarom op een maand tijd het spel nagemaakt in de browser. Hij heeft de afbeeldingen, geluiden en data van het originele spel gekopieerd en vervolgens 70KB aan javascript geschreven gebruikmakend van jQuery. Het duurt even om te laden maar het is het wachten waard! Command and Conquer HTML5 is het best te spelen in Chrome of Firefox.

Source: Ubergizmo

Galaxy Tab mag toch verkocht worden in Nederland

Geschreven door admin Op 25 - 01 - 2012
Samsung Galaxy Tab VS Apple

Samsung Galaxy Tab VS Apple

Volgens het gerechtshof in Den Haag schendt de Galaxy Tab geen modelrechten van Apple, en mag deze gewoon verkocht worden in Nederland. Dit is de tweede rechtbank die tegen dit verbod ingaat. Enkele maanden geleden verloor Apple de rechtzaak om het verbod van de Galaxy Tab in Nederland en ging daarom in hoger beroep. Maar dat haalde ook niet veel uit. Al bij al zijn deze rechtzaken gewoon goede promo geweest voor beide bedrijven, en vooral voor Samsung. Iedereen wist al van de iPad af, maar nu heeft Apple er ook voor gezorgd dat mensen bekend zijn met een alternatief: de Samsung Galaxy Tab.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.