Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter

Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter

In elke laptop die vandaag de dag verkocht wordt zit wel een netwerkkaart met built-in WiFi reciever, maar deze zijn redelijk beperkt in snelheid en afstand. Maar eens je de tuin in gaat of enkele kamers verder zit gaat de signaalsterkte naar beneden en verlies je het signaal. Vandaar dat er nog altijd een markt is voor USB WiFi recievers, zoals deze Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter. We konden het toestel uitproberen en hieronder kan je onze bevindingen lezen.

Het is toch al een goed decennium geleden dat we nog een USB Adapter hebben gebruikt om te verbinden met een WiFi netwerk: we vertrouwen op onze netwerkkaart, maar in locaties zoals schoolgebouwen, kantoren of conferentiezalen komt het soms voor dat we een slecht WiFi-signaal ontvangen of zelfs helemaal geen verbinding kunnen maken. Meestal moeten we dan vertrouwen op de tethering-functionaliteit van onze smartphone of een MiFi.

Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter met USB Verlengkabel

Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter met USB Verlengkabel

Buffalo brengt met de AirStation N450 USB Adapter een oplossing voor dit probleem, de USB Adapter is in staat om signalen van op een veel langere afstand op te vangen en de snelheid is aanzienlijk hoger. We hebben deze week dan ook meermaals achteraan in de tuin gezeten met onze laptop waar we normaal gezien geen bereik hebben. Vandaar konden we zonder probleem muziek van Google Music streamen, HD afbeeldingen van Flickr bekijken en HD video’s van YouTube streamen.

Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter USB Verlengkabel

Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter USB Verlengkabel

Bij de Buffalo AirStation N450 wordt een USB-verlengkabel meegeleverd omdat de USB-stick nogal redelijk dik is. Wij verloren namelijk twee USB-poorten omdat de USB Adapter te dicht op de USB-poort onder de gebruikte USB-poort zit. In dat geval kwam de verlengkabel goed van pas. Deze is gemaakt van een stevig materiaal zodat deze de USB Adapter rechthoudt en dat deze niet aan je laptop “hangt”.

De Buffalo AirStation N450 Wireless-N USB Adapter¬†is te koop vanaf Amazon voor zo’n $34.99 en is de investering waard voor mensen¬†mensen die hun WiFi-ontvangst een sterke boost te geven en niet willen staren naar het buffer-icoontje bij het bekijken van HD-video’s.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.