Eric Schmidt

Eric Schmidt

Ook dit jaar zijn we aanwezig op de keynote van Eric Schmidt op het Mobile World Congress. We weten nog niet goed wat we ervan mogen verwachten maar we hopen op een sneak peak van Android Jelly Bean. De keynote begint straks om 18u en we zullen live verslag uitbrengen van deze keynote. Vorig jaar stonden Honeycomb en tablets centraal, dit jaar ligt de nadruk op Chrome voor Android en de toekomstvisie van Google. Volg hieronder het volledige live verslag van de Eric Schmidt keynote op het Mobile World Congress 2012.

19:08: Einde van de keynote.

19:01: 860.000 Android devices verkocht per dag, meer dan 300 miljoen Android devices verkocht in totaal.

18:50: “De gmail app wordt in Iran geblokt, maar Android Market en de Chrome browser wordt door Google zelf geblokt, kunnen jullie daar iets aan doen?”
Eric Schmidt: ”I have to check with the lawyer in the room…
No, I’m sory, I’m with you but it is against US Law
Prison is like there’s no bandwith.”

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 6

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 6

18:42: “Wanneer zullen smartphones dezelfde prijs hebben als feature phones”?
Eric Schmidt: “Next year, think of Moore’s Law.”

18:35: Tijd voor Q&A.

18:34: “Let’s build a world where everybody will be connected. Let’s have a wonderful time here this week and let’s get to work!”

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 5

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 5

18:32: Spijtig genoeg voorspeld Schmidt ook dat er meer overheden delen van het web zullen afschermen. Dat zien ze nu ook gebeuren: 10 jaar geleden waren er 4 overheden die delen van het web afschermden, vandaag de dag zijn dat er 40.

18:31: “Those with nothing shall have something.”

18:30: Niet elke persoon zal verbonden zijn, maar er zal een central hub (Internet café of dergelijke) zijn waarmee de mensen in de afgelegen delen van de wereld met iedereen verbonden zijn. Schmidt  geeft Syria en de Arabische Lente als voorbeeld hoe connected devices landen en overheden kunnen veranderen.

18:27: Schmidt hoopt dat er in de toekomst elke persoon op aarde een Android toestel heeft.

18:26: Smartphones die nu 400 dollar kosten zullen voor enkele dollars beschikbaar zijn. Wat wil zeggen dat de armere delen van de wereld ook connected kunnen zijn.

18:24: Markten zoals Zuid-Oost Azië, Turkije en China zullen de komende jaren nog meer groeien. En fiber optics zal in de toekomst overal zijn. Tegen 2020 zullen we hier al een grote impact van merken.

18:22: Voor veel mensen is het web nog altijd veel te ver weg. De meesten hebben amper connectiviteit. Mensen in de meest afgelegen en armste delen van de wereld.

18:21: Het gaat vandaag duidelijk allemaal over de toekomst, en hoe connected devices ons leven zullen veranderen. Volgens Schmidt zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om een business op te starten aan enorm lage prijzen in een enorm korte tijd. Hij heeft het over 24u-48u en de mogelijkheid om enorm snel te scalen.

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 4

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 4

18:20: “Mensen zullen in de toekomst mobile devices kunnen gebruiken om holographics weer te geven, om met vrienden te communiceren maar ook om media te consumeren.”

18:18: “The way we organize ourselves can make a difference.” – “Mensen zoals Steve Jobs hebben het juiste voorbeeld gegeven.”

18:17: Google’s automatic cars hebben al meer dan 200.000 miles gereden.

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 3

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 3

18:16: Eric Schmidt heeft het over Google’s visie over de toekomst: connected houses en hoe smartphones en connected devices ons leven eenvoudiger en veiliger maken.

18:14: Moore’s Law is nog altijd in werking, en de prijs van dataopslag halveert elke 14 maanden. Tegen 2020 zal er in elke grote stad ter wereld fiber kabels liggen.

18:12: Vandaag de dag zijn er enorm veel mensen met een smartphone, maar er zijn er meer die er geen hebben. Voor elke persoon die een smartphone heeft zijn er twee mensen die er geen hebben.

18:10: Chrome voor Android synct met Chrome voor desktops. Je tabs die open staan worden gesynct, maar ook de volledige browser geschiedenis. Zo kan je terug navigeren via je Android device naar alles wat je voordien hebt gedaan met je desktop browser.

18:07: Chrome voor Android heeft geen limieten voor het aantal Tabs die open zijn. We krijgen een demo van de Tab-UI. Het ziet er prachtig uit en trekt op de multitasking functionaliteit van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Chrome for Android Tabs

Chrome for Android Tabs

18:06: Bij sommige websites is het moeilijk om op de juiste links te klikken. Als er een groep links dicht bij elkaar staan zal Chrome een ingezoomde lijst van deze links geven als je er op drukt.

18:05: Chrome is volgens Google ook enorm snel, resultaten worden bijna direct getoond.

18:04: Google suggest is de eerste features.

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 2

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 2

18:04: Vijf nieuwe features worden gedemonstreerd door Hugo Barra van Google.

18:03: We zullen het vandaag hebben over Chrome en Android. Twee delen van Google die de laatste jaren belangrijker en belangrijker zijn geworden. Sinds kort zijn deze twee werelden samengekomen met de Chrome app voor Android. Chrome voor Android is ontworpen met 3 goals in mind: een snelle mobile browser, een eenvoudig te gebruiken mobile browser en een mobile browser die het toelaat om al je data mee te nemen on-the-go via The Cloud.

18:02: Ladies and gentlemen, please welcome to the stage: Eric Schmidt.

18:00: Intro video over het MWC. Nog even wachten….

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 1

Eric Schmidt Keynote MWC 2012 - 1

17:50: We hebben onze plaatsen ingenomen: front row! Over tien minuten begint de keynote.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.