Gigaset SL910 A

Gigaset SL910 A

Meer en meer mensen schakelen over van een landlijn naar een mobiele lijn, maar er zijn nog genoeg mensen die een landlijn thuis gebruiken. Om deze mensen de ervaring van een smartphone te bieden zonder dure abonnementskosten heeft Gigaset de Gigaset SL910 A geïntroduceerd. De SL910 A is een touchscreen-telefoon voor thuis waarbij je heel wat meer functies hebt dan met de gemiddelde thuistelefoon. Verder zijn sommige bestaande features beter uitgewerkt zoals het bekijken van gemiste gesprekken en de contactenlijst. Wij konden de Gigaset SL910 A enkele weken testen en in deze review vind je onze bevindingen.

Setup en hardware

Gigaset SL910 A Docking Station

Gigaset SL910 A Docking Station

De setup van de telefoon verliep enorm vlot, in de doos vinden we een basisstation dat je moet verbinden met meegeleverde kabels aan je landlijn. Op dit basisstation is 1 knop aanwezig, en als je deze indrukt begint de SL910 A te rinkelen, als je de telefoon “opneemt” zijn de twee verbonden met elkaar. Om de Gigaset SL910 A op te laden is een docking station voorzien dat bij het design van de telefoon past.

Gigaset SL910 A Base Station

Gigaset SL910 A Base Station

De telefoon heeft vooraan drie knoppen: een groene “opneem”-knop, een home-knop en een rode “negeer”-knop. Boven deze knoppen vinden we een 3,2 inch touchscreen terug, groot genoeg om alle informatie te tonen die je wil zien. Onderaan is een mini-USB verbinding voorzien om de telefoon met je PC te verbinden om te synchroniseren.

Gigaset SL910 A Besturingssysteem

Als we de Gigaset SL910 A voor het eerst aanzetten dan kunnen we door drie schermen scrollen: een number-pad, vier quick-launch icons (klok, kalender, contacten en call list) en als laatste vinden we nog twee extra icons voor voice mail en call log. Als we op de home button drukken komt er nieuw scherm naar voren waar we tussen applicaties en settings kunnen scrollen. Zo kunnen we verschillende screensavers instellen, het oproepgeluid aanpassen, caller pictures instellen, een alarm instellen en meer.

Gigaset SL910 A Quick Settings

Gigaset SL910 A Quick Settings

Bovenaan zien we een quick-settings balk die we kunnen activeren door er eenmaal op te klikken. Vervolgens opent er een lijst van drie services die we kunnen aanzettten: alarm, bluetooth en “do not disturb”, een beetje zoals dit in Android gebeurt.

Gigaset SL910 A Settings

Gigaset SL910 A Settings

Het is mogelijk om tot 500 verschillende contacten op te slaan op de telefoon, die op hun beurt nog eens 8 verschillende nummers kunnen bevatten. Je kan een geboortedatum en foto meegeven aan een contact, zodat je direct ziet wie er belt. Deze foto kan doorgegeven worden via bluetooth of via de mini-USB-poort die we onderaan vinden. Via deze mini-USB-poort kan je ook je contacten synchroniseren met Outlook. Om deze gegevens in te voeren is er een virtueel touch keyboard voorzien dat een beetje trekt op het WP7-keyboard. Het is misschien niet het beste touch-keyboard op de markt maar we ondervonden weinig problemen met het invoeren van de gegevens en het is een aangenaam touch-keyboard om mee te werken. De SL910A heeft een ingebouwd antwoordapparaat dat tot 55 minuten aan berichten kan opslaan. Dit antwoordapparaat kan je ook gebruiken om gesprekken die je aan het voeren bent te recorden.

Gigaset SL910 A Onderkant mini USB

Gigaset SL910 A Onderkant mini USB

Conclusie

Er bestaat geen twijfel over: dit is een premium telefoon voor thuis. Alles aan dit toestel is zeer goed afgewerkt: de telefoon ziet er langs de buitenkant goed uit en het besturingssysteem is zeer intuïtief en spreekt voor zichzelf. We hebben op geen enkel moment problemen gehad met de telefoon, van de setup met de landlijn tot het volledig personaliseren van de telefoon. Het is dan natuurlijk ook niet echt de goedkoopste optie op de markt. Het toestel is momenteel te koop bij Amazon.de voor 135,89 euro. Maar gelukkig kunnen wij binnenkort een lezer gelukkig maken met deze telefoon, want we geven er een weg via de website. Stay tuned voor meer informatie in de loop van de week!Schrijf je in op onze nieuwsbrief.