Huawei Ascend D Quad Hands On (Video)

Gepost door admin Op 27 - 02 - 2012


Huawei Ascend D Quad

Huawei Ascend D Quad

Huawei heeft gisteren hun nieuwe flagship smartphone aangekondigd: de Huawei Ascend D Quad. Volgens Huawei is dit de krachtigste smartphone van het moment. Het toestel draait op een 1.2/1.5GHz quad-core processor die door Huawei zelf is ontworpen: de Huawei K3V2. De Huawei Ascend D Quad heeft 1GB RAM en 8GB ROM. Het intern geheugen kan je uitbreiden met microSD (max 32GB). Achteraan vinden we een 8MP (3264×2448) camera die 1080p 30fps kan opnemen en vooraan vinden we een 1.3MP camera die 720p kan opnemen.

Huawei Ascend D Quad Achterkant

Huawei Ascend D Quad Achterkant

Android 4.0 Ice Cream Sandwich werd enkele maanden geleden aangekonigd, we hadden gehoopt om dit OS op de meeste nieuwe toestellen te zien. Spijtig genoeg is dit niet het geval. 70% van de nieuwe Android devices hier op het Mobile World Congress draaien nog Android 2.3 Gingerbread. Gelukkig is dat niet het geval voor de Huawei Ascend D Quad. Het toestel draait Android 4.0 ICS met daarbovenop de Emotion UI van Huawei.

Huawei Ascend D Quad Side

Huawei Ascend D Quad Side

Het toestel reageerde enorm vlot en we kregen geen enkele hapering tijdens onze hands on. De batterij op het toestel is een Li-Ion 1800mAh.┬áDe vraag die we ons natuurlijk nu stellen is “hoe lang gaat dit toestel mee?”. Want zo’n quad-core SoC verbruikt heel wat meer dan een single-core of dual-core. Hieronder kan je nog een video zien van het toestel.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.