iOS 5

iOS 5

iOS 5 is zonet aangekondigd tijdens de openingskeynote van WWDC 2011, iOS 5 brengt ons onder andere Notification Center en een betere Twitter integratie. Notification Center is de oplossing voor de miserabele notifications van iOS 4 en lager. De huidige versie van iOS geeft meldingen op een nogal verouderde manier weer. Met het nieuwe Notification Center voor iOS 5 worden je nieuwe berichten, facebook updates, foursquare check ins, gemiste telefoongesprekken en meer op een eenvoudige en duidelijke manier getoond (lees: op de manier waarop Android het doet). Via een slider, zoals bij Android, kan je al je meldingen ophalen. Begrijp ons niet verkeerd: we vinden dit een geweldige oplossing! Je notifications worden ook op het lock screen getoond samen met een camera button. Deze camera button op het lock screen is het volgende nieuwtje in iOS 5.

Via deze touch-button kan je direct naar je camera app gaan, ook al moet je normaal gezien een wachtwoord ingeven. Je zal dan gewoon foto’s kunnen trekken maar niet door andere foto’s kunnen bladeren of andere applicaties openen zonder de phone te unlocken. Wat we vooral geweldig vinden aan de nieuwe camera app is dat je nu de “volume +”-knop kan gebruiken om een foto te trekken. Een geweldige oplossing om minder wazige foto’s te trekken. Ook is de Twitter app ge├»ntegreerd in de nieuwe camera app. Op deze manier kan je nieuwe foto’s direct tweeten. Twitter is volledig in de software ge├»ntegreerd, waardoor je jouw twitter login gegevens kan ingeven in het settings menu en vervolgens vanuit eender welke app (zoals Safari, Maps of Camera) een tweet versturen.

Nog een geweldige feature is iMessage, wat een beetje een kopie is van BlackBerry Messenger. Iets wat iOS gebruikers die ex-BlackBerry gebruiker zijn graag gaan horen. Zo kan je berichten sturen tussen verschillende iOS devices: van je iPod Touch naar je iPad naar je iPhone. Maar de feature die wij het beste vinden bij Gadget Review is PC Free! Jawel: iOS 5 wordt eindelijk PC Free, geen kabels meer nodig, geen PC meer nodig om je smartphone te configureren OF om up te daten. Inderdaad: OTA updates!

Afbeelding: EngadgetSchrijf je in op onze nieuwsbrief.