iOS 6 Release Datum en Features

Gepost door Brammer Op 11 - 06 - 2012


iOS 6 WWDC 2012

iOS 6 WWDC 2012

De Keynote van Tim Cook, CEO van Apple, op het WWDC 2012 zit er op. De nieuwste versie van het mobiele OS van Apple, iOS 6 werd juist voorgesteld aan het publiek. De release datum van iOS 6 ligt ergens in de herfst van 2012. De iOS 6 SDK beta is vandaag al beschikbaar.

WWDC 2012 365 million iOS devices

WWDC 2012 365 million iOS devices

Er zijn 200 nieuwe features aanwezig in iOS 6, maar ze werden natuurlijk niet allemaal getoond. Om te beginnen zijn er heel wat aanpassingen toegevoegd aan de Siri applicatie. Gebruikers kunnen sportuitslagen opvragen of een restaurant opzoeken en een reservatie maken vanuit de app. Apple is ook een samenwerking aangegaan met de filmwebsite ‘Rotten Tomatoes’ en met een heleboel autofabrikanten. Met Eyes Free kan je met een knop op je autostuur Siri opstarten, dus zonder naar je smartphone te kijken. Enkele van de fabrikanten zijn BMW, GM, Mercedes, Audi en meer! Siri ondersteund nu ook 15 talen, jammer genoeg staat Nederlands er niet bij.

WWDC 2012 iOS 6 Siri

WWDC 2012 iOS 6 Siri

Er werd ook gewerkt aan betere social media integratie, vooral met Facebook en Twitter. Je kan nu vanuit je Notifications een tweet versturen of iets op je Facebook plaatsen. De Facebook integratie lijkt sterk op de Twitter integratie die we nu al hebben:  Login from settings, share from apps, share locations,…

WWDC 2012 iOS 6 reply with message

WWDC 2012 iOS 6 reply with message

Iets wat we zeer interessant vinden is de bel opties. Wanneer je gebeld wordt kan je uit een aantal opties kiezen: je kan het gesprek gewoon opnemen, of een bericht terugsturen zoals “I’ll call you later” of “I’m on my way.“. Deze berichten staan er standaard op dus je hoeft ze niet zelf te typen.

Er werd een Do Not Disturb functie in iOS 6 verwerkt. Als je deze aanzet zal je iPhone geen licht geven of geluid maken wanneer er een bericht of een telefoon gesprek binnenkomt. Zo kan je eindelijk een rustige nacht beleven zonder wakker te worden van berichten.

WWDC 2012 iOS 6 Do Not Disturb

WWDC 2012 iOS 6 Do Not Disturb

FaceTime kan nu worden gebruikt zonder Wi-Fi connectie, iets waar we al lang op aan’t wachten waren. Met Photo Stream kan je foto’s doorsturen naar je vrienden. Zij krijgen dan een notificatie en de foto komt in hun albums te staan. Gebruikers kunnen ook commentaar op de foto’s geven.

WWDC 2012 iOS 6 Mail adding pics and vids

WWDC 2012 iOS 6 Mail adding pics and vids

De Mail app heeft ook een update gekregen. Je kan nu contacten opgeven als VIP waardoor hun mails als belangrijker worden aanschouwd. Het toevoegen van films en foto’s in een mail is ook gemakkelijker gemaakt.

WWDC 2012 iOS 6 Traffic view

WWDC 2012 iOS 6 Traffic view

De nieuwe Maps applicatie ziet er fantastisch uit. Apple stopt met Google Maps en ze hebben hun eigen applicatie ontwikkeld, en wat voor een. Er zijn al 100 miljoen zaken geregistreerd en er is Yelp integratie. Traffic View laat gebruikers het verkeer zien en er is een Turn-by-Turn navigatie systeem ontwikkeld. Siri werd natuurlijk ook geïntegreerd. De leukste feature van de nieuwe Maps applicatie is natuurlijk 3D en Flyover.

WWDC 2012 iOS 6 Maps Flyover 2

WWDC 2012 iOS 6 Maps Flyover 2Schrijf je in op onze nieuwsbrief.