iTwin Review

Gepost door admin Op 28 - 09 - 2011


iTwin

iTwin

iTwin is een toestel dat bestaat uit twee USB-sticks die met elkaar kunnen verbinden. Het is een goede oplossing om bestanden te delen met vrienden, familie of met je werk/thuis-computer. Als je het toestel uit de verpakking haalt zitten de twee USB-sticks aan elkaar vast. Je kan deze eenvoudig losmaken en vervolgens verbinden met twee verschillende computers. De enige vereiste die er is, is dat je computer moet verbonden zijn met het Internet. Doordat er gebruik gemaakt wordt van fysieke toestellen in plaats van een virtuele verbinding (remote desktop) is het eenvoudiger om je verbinding veilig te maken. Lees hieronder de volledige iTwin Review.

iTwin Verpakking

iTwin Verpakking

In tegenstelling tot Google Docs dat je toelaat om bestanden op te slaan op de Google server en deze daar te bewerken, of DropBox om bestanden op een eenvoudige manier in de Cloud op te slaan en te delen, maakt iTwin geen gebruik van Remote Servers. Dit bevordert de veiligheid opnieuw en je kan het dus eigenlijk zien als een zeer eenvoudige VPN verbinding.

iTwin Install

iTwin Install

Als je de iTwin verbindt met een computer wordt er een stukje software geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat je computer de iTwin ziet als een extra drive die je kan openen. Als de iTwin drive opent heb je twee opties: remote of local. Via een rechtermuisklik kan je switchen tussen de twee. Eens de sticks in de twee computers zitten en de software is geïnstalleerd kan de pret beginnen. Je kan files verplaatsen naar de remote folder van de andere computer en je kan alle files die de andere persoon naar jouw folder stuurt direct zien. Ideaal voor kleine en gemiddelde bestanden. Voor grote bestanden (Full HD 1080p film) kan het even duren, maar als je genoeg geduld en datalimiet hebt dan werkt dit ook.

iTwin Installing

iTwin Installing

Je kan de iTwin ook gebruiken om via je werkcomputer verbinding te maken met de computer die thuis staat. Op deze manier kan je op een zeer veilige manier de twee toestellen verbinden zonder al te veel instellingen. In die zin is de iTwin zeer elegant en gebruiksvriendelijk. Het ontwerp van de iTwin is zeer simplistisch: twee USB-toestellen die er uit zien als gewone USB-sticks en that’s it. Ze klikken in elkaar via een robuust mechanisme zodat je ze tezamen kan meenemen.

iTwin Onderkant

iTwin Onderkant

Het enige nadeel van iTwin is dat beide computers altijd aan moeten staan als je bestanden wil verplaatsen. Dit is niet altijd even optimaal, zeker als je met een laptop werkt. Verder is dit een ideale oplossing om een verbinding te maken met je thuis computer zonder een remote-desktop in te stellen en met optimale veiligheidsmaatregelen.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.