JBL On Stage 200iD Speaker Dock Review

Gepost door admin Op 03 - 04 - 2012


JBL On Stage 200iD Speaker Dock

JBL On Stage 200iD Speaker Dock

Zelfs wanneer de JBL On Stage 200iD in de verpakking zit, lonkt het al als een goedaardige sirene. De speaker dock zit niet verstopt onder een laag karton met geretoucheerde plaatjes, maar je ziet de On Stage prominent in het midden op je wachten. Vanachter het plastic kijkraam kan je al snel zien dat JBL een geniaal design-team huisvest, want ook deze speaker dock spreekt boekdelen over de kwaliteit en klasse waar JBL voor garant staat. Hieronder kan je de volledige JBL On Stage 200iD Speaker Dock Review lezen.

De zilveren speakerbedekking is fraai afgewerkt met het glimmende materiaal aan de boven- en onderzijde. Dit minimalistische ontwerp wordt gecompleteerd door slechts 2 zichtbare knoppen voor het volume. Tussen de volumeknoppen zit een groene led voor de aan/uitstatus, onopmerkbaar wanneer het dock uit staat.

JBL On Stage 200iD Speaker Dock Achterzijde

JBL On Stage 200iD Speaker Dock Achterzijde

Aan de achterzijde bevinden zich twee connectoren en de aan/uitknop, deze zijn mooi weggewerkt door het gebruik van hetzelfde zwarte glossy materiaal als de bovenzijde. Puntje van bezwaar is de goedkope aan/uitknop die vrij losjes op zijn plek zit.

Eerste gebruik

Simpel, stroomadapter in de achterzijde, jouw iPhone op de dock connector en slinger je favoriete muziekspeler aan. Geen verplichte apps of ander bijkomend spul, perfect! De iPhone kan gewoon bediend worden middels het touchscreen of blader door je muziekbibliotheek middels de bijgeleverde afstandsbediening.

JBL On Stage 200iD Speaker Dock afstandsbediening

JBL On Stage 200iD Speaker Dock afstandsbediening

Ondanks het feit dat de On Stage 200iD alleen voor Apple-toestellen wordt aangeprezen, kan je ook elke andere muziekdrager erop aansluiten (dus ook een Android-toestel!). De 3.5mm connector aan de achterzijde en bijgeleverde AUX-kabel maken dit mogelijk.

JBL On Stage 200iD Speaker Dock Afstandsbediening 2

JBL On Stage 200iD Speaker Dock Afstandsbediening 2

Geluid

Petje af voor JBL, deze 36cm lange speaker zorgt voor een verrassend luid volume en goede bas. Wij hebben de On Stage getest met veel verschillende genres, die allemaal netjes uit de verf komen. Van hip-hop tot klassieke muziek, de kamer wordt van muur tot muur bekleed met prachtig geluid. Klein hekelpuntje is de zwaar aanwezige bas, bij sommige nummers is de diepe bas ietwat misplaatst. Gelukkig hebben de meeste media-spelers equalizers zodat je het kunt temperen.

JBL On Stage 200iD Speaker Dock 2

JBL On Stage 200iD Speaker Dock 2

Dankzij de vormgeving hoef je de On Stage 200iD niet in een hoekje of tegen de muur te zetten, de speaker geeft alom goed geluid. Iedereen begint spontaan te dansen in de 360°-radius!

Conclusie

De JBL On Stage 200iD is in relatie met andere speaker docks een stuk duurder dan de norm. Gelukkig krijg je hier genoeg kwaliteit voor terug, zowel in design als geluid. De prijs-kwaliteitsverhouding is in mijn optiek goed op zijn plaats.

Voordelen:

Ontwerp
Plug&Play
Weergaloos geluid

Nadelen:

Afwerking van knoppen
Zwaar aanwezige bas

Op deze Gadgets-website kan je de JBL On Stage 200iD zonder verzendkosten aanschaffen.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.