Livescribe Echo Smartpen Review

Gepost door Brammer Op 05 - 06 - 2012


Livescribe Echo pen

Livescribe Echo pen

De Livescribe Echo Smartpen is een geavanceerde pen die je kan gebruiken om je notities niet alleen neer te schrijven, maar ook digitaal op te slaan. Met behulp van een camerasensor, een microfoon en intern geheugen neemt deze smartpen alles op. De volledige Livesribe Echo Smartpen Review kan je hieronder lezen.

Je kan de Livescribe Echo Smartpen gebruiken om te schrijven, maar je kan de pen ook inruilen voor een uiteinde zonder inkt, om op een iPad te schrijven bijvoorbeeld. Zo heb je een pen en een stylus in één. De Livescribe Echo Smartpen weegt wel 36 gram en is redelijk dik. Dat maakt ze natuurlijk niet ideaal om mee te schrijven, maar het went wel.

Livescribe Echo Pen side

Livescribe Echo Pen side

Om het uiterste uit je Livescribe pen te halen, moet je op speciaal papier schrijven. De Livescribe pen wordt geleverd met een notitieboekje. Op eerste zicht is het een standaard notitieboekje, maar zonder dit boekje werken de meeste functies van de pen niet. Op de pagina’s van het boekje staan verschillende commands gedrukt zoals record, pause, stop en nog veel meer.

Livescribe Echo Pad

Livescribe Echo Pad

Wat het papier speciaal maakt, zijn de minuscule stipjes die erop gedrukt zijn. Met behulp van deze stipjes kan de camera in de pen registreren wat er op het blad geschreven wordt. Het grote nadeel aan dit systeem is natuurlijk dat je alleen maar in het meegeleverde boekje kunt noteren. Zodra het papier op is, kan je wel nieuw papier afdrukken, maar daarvoor heb je een printer die op 600 dpi kan printen, iets wat veel standaard printers niet kunnen. Je kan ook een nieuw boekjes kopen voor ongeveer €30 per 4 stuks, wat niet echt goedkoop is vergeleken met een standaard notitieboekje.

Livescribe Echo Pen camera

Livescribe Echo Pen camera

Er zit ook een microfoon verwerkt in de Livescribe Echo Pen. Daardoor kan je tijdens het schrijven alles wat er rond je gebeurt ook opnemen. Stel dat je notities aan het nemen bent tijdens een vergadering: dan kan je, zodra je de camerabeelden op de computer hebt overgezet, op een bepaald stuk van je tekst klikken. Als er tijdens het schrijven van dat stuk tekst of tijdens het neerkrabbelen van een tekening geluid werd opgenomen, kan je dat op deze manier afspelen. Zo kan je ook bijvoorbeeld 1 woord opschrijven en toch een heleboel informatie rond dat woord bijhouden. Bij een vergadering/college kun je gemakkelijk steekwoorden gebruiken. Door met de pen op dit woord te tikken begint de opname bij dit woord af te spelen. Het is dus niet nodig om het hele gesprek terug te luisteren. De notitie’s kunnen gemakkelijk gedeeld worden als een PDF bestand. Degelijk geluid opnemen vereist wat prutswerk. Het geluid van de pen kan je aanpassen bij instellingen zodat het geluid van pen en papier of een grote zaal niet meer hoorbaar is, maar in het begin zal je wel moeten zoeken naar de juiste settings.

Livescribe Echo pen + pad

Livescribe Echo pen + pad

De Livescribe Echo Smartpen is verkrijgbaar met 2 GB, 4 GB of 8 GB intern geheugen. Wij hebben het 4 GB-model getest. Dit model is momenteel verkrijgbaar op Amazon voor € 132. Het 2 GB-model kost € 100 en het 8 GB-model € 150. Wij zouden de Livescribe Echo smartpen vooral aanraden voor diegenen die veel in meetings zitten. Het is een handige manier om snel wat notities te nemen, en om eventueel het bijbehorende geluid op te nemen. Voor de doorsneestudent is de Livescribe pen waarschijnlijk een tikkeltje te duur, zeker als je de prijs van de notitieboekjes meerekent.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.