Philips Brilliance 248X3LFH review

Gepost door admin Op 11 - 06 - 2012


Philips Brilliance 248X3LFH

Philips Brilliance 248X3LFH

We konden enkele weken de Philips Brilliance 248X3LFH uittesten, een redelijk speciaal scherm gemaakt voor lang computergebruik. Het speciale aan deze monitor is dat de rand gemaakt is van een lichtgevend blauw dat de ogen tot rust moet laten komen en de gebruiker ontspannen moet laten voelen. In het begin was het nogal vreemd om naar de blauwe rand van het scherm te staren, maar na een tijd viel het niet meer zo op. Hieronder kan je onze volledige Philips Brilliance 248X3LFH review lezen.

Philips Brilliance 248X3LFH Zijkant

Philips Brilliance 248X3LFH Zijkant

Zoals al gezegd valt de rand direct op. De rand is een stuk dikker dan bij de meeste LCD schermen en is in te stellen in verschillende modi, afhankelijk van hoe sterk je wil dat het blauwe licht is. Het gaat hier om een 24 inch 16:9 Full HD scherm dat gebruik maakt van W-LED achtergrondverlichting en een TFT-LCD scherm. Het scherm heeft een grote kijkhoek (170 graden horizontaal, 160 graden verticaal) waardoor je vanaf bijna elke hoek de inhoud op het scherm goed kunt zien. Het toestel wordt geleverd met een mooie design stand die het scherm recht houdt en een lichte kantelfunctie biedt.

Philips Brilliance 248X3LFH Lightframe

Philips Brilliance 248X3LFH Lightframe

Aangezien de rand redelijk breed is, is de Philips Brilliance 248X3LFH relatief groot voor een 24 inch scherm. Het scherm maakt gebruik van Philips Lightframe technologie om de ogen tot rust te laten komen. Philips zegt:

De LightFrame-technologie is gebaseerd op het wetenschappelijke principe dat wanneer blauw licht de derde receptor van uw oog passeert, uw biologische klok wordt verfrist, u meer energie krijgt en u zich in alle opzichten prettiger voelt. Door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde, exclusieve materialen straalt het Philips LightFrame-scherm met de unieke rand blauw licht op een specifieke golflengte uit, waardoor uw ogen minder vermoeid raken en uw concentratie verbetert, zelfs wanneer u geruime tijd achter het scherm doorbrengt.

Philips bracht deze technologie 3 jaar geleden op de markt met de 220X1. Het eerste en enige dat opvalt als je de monitor begint te gebruiken is de gigantische blauw rand, maar na een paar minuten achter het scherm te zitten en de computer te gebruiken valt dit een stuk minder op, tot het uiteindelijk helemaal niet meer opvalt.

Philips Brilliance 248X3LFH Achterkant

Philips Brilliance 248X3LFH Achterkant

Wat we zeker moeten melden is dat dit niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Sommigen zijn enorme voorstander, en andere willen een iets minder heldere blauwe rand. Vandaar dat Philips verschillende modi van helderheid heeft ingebouwd om iedereen tevreden te stellen.

Philips Brilliance 248X3LFH Bovenkant

Philips Brilliance 248X3LFH Bovenkant

Dit scherm is ontworpen voor mensen die veel werk achter de PC verrichten en last hebben van vermoeide ogen. Sommigen hier op de redactie zijn enthousiast over de technologie en anderen niet zo. Vandaar dat het best is om deze technologie eerst in actie te zien voordat je beslist om naar de winkel te gaan om er een aan te schaffen Een demo-model in de winkels zou hierbij zeker helpen!

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief.