Plantronics Gamecom 780 Review

Gepost door Kevin Op 10 - 04 - 2012


Plantronics Gamecom 780

Plantronics Gamecom 780

Plantronics is een bedrijf dat bekend staat om zijn bluetooth headsets, maar sinds kort ook om zijn gaming headsets. De laatste gaming headset die we hebben uitgeprobeerd, was de Plantronics Gamecom 777, een 7.1 surround sound-headset. Die was goed, maar op design-vlak liet hij het een klein beetje afweten. Nu heeft Plantronics een nieuwe 7.1 surround sound-headset op de markt gebracht, de Gamecom 780. Dit keer werd er meer aandacht besteed aan het design, wat meteen opvalt als je de foto’s bekijkt. Hieronder lees je de volledige Plantronics Gamecom 780 Review.

Plantronics Gamecom 780 zijkant

Plantronics Gamecom 780 zijkant

De losse draden en het blokkige design doen ons meteen denken aan een retro design, en dat zie je ook als je de Gamecom 780 bekijkt. Op het linkeroorkussen vinden we een volumeknop, een knop om de microfoon uit te schakelen, de microfoon zelf en een knop om de 7.1 surround sound-functies te activeren. Het plastic waaruit deze headset gemaakt is, ziet er goed uit, maar voelt wel een beetje goedkoop aan. Dat is meteen ook het enige grote minpunt van de Gamecom 780. De Gamecom 780 is zeer licht en erg comfortabel. Je kan de headset uren op je hoofd hebben zonder dat het gaat storen.

Plantronics Gamecom 780 top

Plantronics Gamecom 780 top

De Plantronics Gamecom 780 is uitgerust met Dolby 7.1 surround sound en Pro Logic IIx-technologie. Het geluid dat door de twee 40mm drivers wordt geproduceerd, is erg goed. Het geluid is overigens over het algemeen vrij goed, alleen ontbreekt de bass een beetje. Om te kunnen genieten van de Gamecom 780, moet je eerst de software installeren. Die software geeft je de keuze tussen twee geluidsopties: eentje voor games en films, de andere voor muziek.

Plantronics Gamecom 780 achterkant

Plantronics Gamecom 780 achterkant

Wat de prijs/kwaliteitverhouding betreft, staat de Plantronics Gamecom 780 bovenaan onze lijst. Op Amazon vinden we deze gaming headset al voor €52. Voor die prijs krijg je een waanzinnig goede 7.1 surround sound headset. Het geluid zit goed, de headset is comfortabel en licht, en op vlak van design kunnen we ook niet klagen. Indien je op zoek bent naar een nieuwe PC gaming headset, is de Plantronics Gamecom 780 zeker een aanrader.

 

 

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief.