Samsung DA-E750 docking station

Samsung DA-E750 docking station

Vorige week werden we uitgenodigd op het Samsung Audio event in het AB Café in Brussel. Samsung stelde daar een aantal nieuwe audio producten voor, zoals enkele nieuwe docking stations en surround sound home cinema’s. Voor dat de producten werden voorgesteld kregen we eerst een live optreden te zien van de Belgische band Intergalactic Lovers. Daarna werd de presentatie gegeven en kregen we nog enkele demo’s te zien van de audio producten.

Intergalactic Lovers zangeres

Intergalactic Lovers zangeres

Het kleine zaaltje waar we zaten bracht het geluid, en vooral de stem van de zangeres, heel goed tot zijn recht. De band speelde enkele nummers, daarna kwam een van de product managers van Samsung een presentatie geven. Er waren enkele niet-journalisten aanwezig die onder andere tickets gewonnen hadden via Facebook, zij mochten na het optreden naar een meet&greet met de band. Eigenlijk waren we een beetje jaloers omdat de band het zo goed deed, maar gelukkig zaten de leden van Intergalactic Lovers na de presentatie nog aan de toog.

Kris Hellebuyk tijdens de presentatie

Kris Hellebuyk tijdens de presentatie

Jeroen Rigole, de PR Manager van Samsung Belgie, kondigde Kris Hellebuyk, een Product Manager, aan en de presentatie ging van start. Samsung wil met hun nieuwe audio producten natuurlijk een bepaald doelpubliek aanspreken, mensen van 25 tot 34 jaar met een degelijk inkomen. Daarom heeft Samsung ook besloten om Vacuum Tube Amp technologie te gebruiken.

Vacuum Tube Amp slide

Vacuum Tube Amp slide

Dit maakt het audio product natuurlijk duurder, maar het geluid dat er uit komt is fenomenaal. Samsung heeft 3 producten gemaakt waar Vacuum Tube Amp technologie in verwerkt zit, twee 5.1 surround sound home cinema’s en een dual docking station. Het woord ‘dual’ verwijst naar het feit dat het docking station over 2 connectors beschikt, eentje voor Apple producten met de standaard 30 pin connector, en eentje micro USB connector voor Android toestellen zoals de Samsung Galaxy Note. Uiteraard kan je ook met Bluetooth 3.0 verbinden. Achteraan is ook een AUX poort aanwezig en een USB poort. Zo kan je ook muziek afspelen van op een externe harde schijf of USB stick.

Samsung DA-E750 Vacuum Tube Amp

Samsung DA-E750 Vacuum Tube Amp

Na de presentatie kregen we nog een demo te zien van de verschillende producten, die we al gezien hadden op de Samsung Dealer Days en op het Samsung European Forum in Praag, maar we hadden er natuurlijk geen bezwaren tegen om de producten nog eens in actie te zien.

Samsung Home Cinema Vacuum Tube Amp

Samsung Home Cinema Vacuum Tube Amp

Na de presentatie hebben we nog even met Intergalactic Lovers kunnen praten, daarna was het tijd voor een diner. Na een lekker stuk zalm en goed wat wijn was het weer tijd om naar huis te gaan.

AB Café sfeershot

AB Café sfeershotSchrijf je in op onze nieuwsbrief.