Galaxy S3 The Next Galaxy Event

Galaxy S3 The Next Galaxy Event

We zijn aangekomen in Londen op het Next Galaxy event waar Samsung hun nieuwe flagship smartphone zal voorstellen. Om 20u00 (Belgische tijd) begint het event. Zoals we eerder al hadden gemeld is er een live stream voorzien van het event. Het is nog altijd niet duidelijk hoe het toestel zal heten, maar we hebben een klein vermoeden dat het iets in de trend van Galaxy SIII zal zijn. Hieronder kan je ons live verslag volgen van het Samsung Galaxy S3/The Next Galaxy-event.

20:29: Het event is afgelopen. Wij gaan hands on met het nieuwe toestel!

20:54: De release date voor de Galaxy S3 is 29 mei 2012.

Galaxy S3 Specs 2

Galaxy S3 Specs 2

20:53: De Galaxy S3 zal beschikbaar zijn in 16GB, 32GB en 64GB formaat, met een microSD slot.

Galaxy S3 Specs 1

Galaxy S3 Specs 1

20:50: Op de Galaxy S3 lanceert Samsung enkele nieuwe en updated features zoals de video hub, music hub, Drive hub, S Health, …

20:46: Samen met de Galaxy S3 lanceert Samsung een Wireless Charging Kit om via inductie je smartphone op te laden.

Wireless Charging Kit

Wireless Charging Kit

Galaxy S3 Scherm

Galaxy S3 Scherm

20:42: De camera S3 heeft zero shutter lag en het duurt ongeveer een seconde om in camera mode te geraken. Je kan 3.3 shots per seconde nemen en tot 20 burst shots na mekaar. De feature best photo kiest automatisch de beste van de burst foto’s.

Samsung Galaxy S3 Zero Shutter Lag

Samsung Galaxy S3 Zero Shutter Lag

20:41: Een andere feature van de Galaxy S3 is Pop Up Play. Een feature die het toelaat om een video verder te laten afspelen in een popup terwijl je andere apps aan het draaien bent.

Pop Up Play demo Galaxy S3

Pop Up Play demo Galaxy S3

20:39: Via het lock screen kan je al heel wat informatie zien van messages of stocks.

 

Pop Up Play Galaxy S3

Pop Up Play Galaxy S3

20:38: Loesje De Vriese takes the stage om een verdere uitleg van het toestel te geven. Het toestel zal beschikbaar zijn in blauw (Pebble Blue) en wit (Marble White).

Galaxy S3

Galaxy S3

20:34: Via AllShare Play biedt Samsung remote access voor documenten en video’s door gebruik te maken van DLNA. Samsung zal een SDK beschikbaar stelllen voor developers zodat deze gebruik kunnen maken van AllShare.

AllShare Cast Galaxy S3

AllShare Cast Galaxy S3

20:33: Er zit een nieuwe foto-app op genaamd Buddy Photo Share. Via deze app kan je een foto sharen met degenen die op de foto staan. De Galaxy S3 zal de personen op de foto direct herkennen.

Buddy photo Share

Buddy photo Share

20:32: Via WiFi direct kan je gebruik maken van AllShare Cast, waarbij content wordt gemirrord vanaf je Galaxy S3 naar een groter scherm.

S Beam Galaxy S3

S Beam Galaxy S3

20:31: Samsung heeft verder uitgebreid op Android Beam met S Beam. Via NFC kan je content streamen van de ene Galaxy S3 naar de andere.

Smart Alert Galaxy S3

Smart Alert Galaxy S3

20:29: Verder is er ook een gezichtsherkenning ingebouwd in de pictures app, genaamd Social Tag. Zo kan je op een gezicht klikken en de Galaxy S3 gaat automatisch naar het facebook profiel van die persoon.

Social Tag

Social Tag

20:27: Om telefoneren sneller te laten beginnen heeft Samsung “Direct Call” geïntroduceerd in de Galaxy S3. Als je een text-bericht aan het sturen bent naar iemand en de Galaxy S3 opneemt en naast je oor houdt begint de telefoon te bellen naar de persoon waarmee je aan het sms’en bent.

S Voice Samsung Galaxy S3

S Voice Samsung Galaxy S3

20:24: Vervolgens is er S Voice, een voice control system, waar je tegen kan praten en commando’s geven. Je kan er bijvoorbeeld het weer mee opvragen, maar ook apps starten door bijvoorbeeld te zeggen “I want to take a picture”.

Smart Stay

Smart Stay

20:22: Samsung focust met dit toestel niet enkel op hardware maar heeft er ook heel wat nieuwe software opgezet. Om te beginnen is er Smart stag: het gebeurt regelmatig dat het scherm van de smartphone uit valt na een bepaalde tijd als het scherm niet wordt aangeraakt. Via de front-camera weet de Galaxy S3 of je het toestel aan het gebruiken bent en zal dan niet in “slaap-modus” gaan.

Samsung Galaxy S3 Launch Londen

Samsung Galaxy S3 Launch Londen

20:19: Loesje De Vriese, Head of Marketing Samsung Mobile Belgium, en Jean-Daniel Ayme Vice President European telecommunications operations Samsung Electronics, take the stage, om het toestel voor te stellen.

Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3

20:16: De release datum is eind mei. Het toestel zal eerst lanceren in Europa.

20:15: Het toestel zal beschikbaar zijn in 145 landen.

20:14: Het toestel heeft een 2,100 mAh batterij. De Samsung Galaxy S3 is 8.6mm dik en weegt slechts 133 gram.

Galaxy S3 Gewicht

Galaxy S3 Gewicht

20:13: De Galaxy S3 heeft een 4.8 inch Super HD AMOLED display, het toestel heeft een 8MP camera.

20:12: “The Galaxy S3 is the best in class smartphone in the world”

20:11: De naam “Galaxy S3″ is zonet bevestigd.

JK Shin Galaxy S3

JK Shin Galaxy S3

20:10: President en head of mobile IT and mobile communication division samsung electronics, JK Shin, takes the stage.

20:08: Dit is voor Samsung het grootste launch event van het jaar.

Suzi Perry

Suzi Perry

20:07: De MC voor de avond, Suzi Perry, takes the stage.

20:04: Het event is begonnen. Het begint met een korte video met de vraag “Wat verwacht je van de nieuwe Galaxy smartphone?”

Galaxy S3 Next Galaxy Event Podium

Galaxy S3 Next Galaxy Event Podium

19:55: Nog even wachten en het event begint. De zaal zit in ieder geval al goed gevuld, meer dan 2000 mensen aanwezig!Schrijf je in op onze nieuwsbrief.