Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Review

Gepost door admin Op 11 - 04 - 2012


Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor

We kunnen het ons nog herinneren alsof het gisteren was dat we voor een 15 inch CRT monitor zaten en er niet eens bij stil stonden dat het beter kon. Monitors zijn de afgelopen jaren enorm veranderd: van zware bakken met een resolutie van 1024×768 naar dunne flatscreens die 1080p weergeven. Vandaag de dag proberen fabrikanten zich niet enkel te onderscheiden door de “dunheid”, het aantal pixels en de helderheid van het scherm maar door extra features toe te voegen. Elke fabrikant biedt wel een monitor aan voor onder de €200 met een resolutie van 1080p, maar het zijn de extra toevoegingen waar ze de klant mee willen lokken. De extra feature bij deze monitor is de ondersteuning van MHL. We konden de monitor enkele weken uitproberen en hieronder kan je de volledige review lezen van de Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor.

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Voorkant

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Voorkant

Specs en gebruik

De Samsung Series 5 monitor bestaat in twee formaten, een 23 inch versie (S23B550V) en een 27 inch versie (S27B550V). Wij konden de 23 inch versie testen. De Series 5 monitor heeft een 5 Watt 2 channel built-in speaker. De monitor heeft een enorm brede kijkhoek. Samsung noemt het “Magic Angle”. Het komt er op neer dat het niet veel uitmaakt hoe je tegenover je scherm zit: je zal bijna altijd een helder beeld krijgen. De Monitor heeft achteraan een VGA poort, 2 HDMI-poorten (1 daarvan ondersteunt MHL), audio-in en audio-out. Deze 1080p monitor heeft een contrast ratio van 5,000,000:1.

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Bovenkant

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Bovenkant

MHL

MHL is een redelijk nieuwe technologie dat staat voor Mobile High-Definition Link. De naam werd voor het eerst vernoemd op CES in 2008, maar het duurde tot september 2009 dat de MHL Working Group tot stand kwam. Deze groep bestaat uit Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony en Toshiba. Deze bedrijven willen werken aan een industriestandaard die het toelaat om media door te geven vanaf consumer electronics naar HDTV’s en monitors. De MHL kabel kan 1080p video en digital audio (7.1 Surround Sound) doorgeven, en daarbovenop stroom doorgeven naar het toestel dat de media streamt. Iets dat voorheen niet ging via een microUSB of 30-pin kabel.

MHL Android Home Screen

MHL Android Home Screen

Het grote verschil tussen MHL en andere soortgelijke ontwikkelingen is dat MHL niet gekoppeld is aan een bepaalde kabel. MHL kabels kunnen alle soorten vormen en formaten hebben. Zo kan er een verbinding tot stand komen tussen bijvoorbeeld micro USB en HDMI via een MHL kabel, zonder dat er USB- of HDMI-technologie wordt gebruikt.

MHL Mobile Gaming

MHL Mobile Gaming

Om een lang verhaal kort te maken: de Samsung Series 5 S23B550V monitor ondersteunt MHL en het is mogelijk om je smartphone aan te sluiten op het scherm, zolang je smartphone MHL ondersteunt. Zo kan je de content van je smartphone afspelen op een groter scherm. Ideaal voor video’s en afbeeldingen maar natuurlijk ook voor games.

MHL Video

MHL Video

Hoe (goed) werkt dit nu bij de Samsung Series 5 monitor?
Het is verbazingwekkend eenvoudig. Je verbindt de meegeleverde MHL (micro USB to HDMI) kabel met je smartphone en met de monitor. Je wacht even tot de monitor en de smartphone elkaar “(h)erkennen” en het beeld van je smartphone wordt gemirrord op de monitor. De technologie is slim genoeg om bijvoorbeeld controls niet mee te projecteren op het scherm. Ben je bijvoorbeeld een video aan het zien die op je smartphone staat en je wil het volume aanpassen of een stuk vooruitspoelen, dan kan je dit vanop je smartphone instellen maar de controls worden niet getoond op het scherm.

MHL Video Controls

MHL Video Controls

De Series 5 monitor heeft built-in speakers, waardoor je ook audio kan streamen en je de monitor kan gebruiken voor meer dan alleen je PC, maar ook voor je smartphone, tablet of een welk ander device dat MHL ondersteunt.

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Achterkant

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Achterkant

Conclusie

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Poot

Samsung Series 5 (S23B550V) Monitor Poot

De Samsung Series 5 S23B55V is een betaalbare monitor die een zeer helder beeld geeft. Daarboven biedt MHL een enorme meerwaarde. De monitor kan eender welke content weergeven vanaf een MHL-enabled device. De MHL technologie is enorm eenvoudig te gebruiken en spreekt voor zich. Het toestel heeft een prijs van €229-€249, afhankelijk van waar je het toestel koopt.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.