Samsung Series 7 SB750 LED monitor Review

Gepost door Brammer Op 09 - 05 - 2012


Samsung Series 7 SB750 monitor

Samsung Series 7 SB750 monitor

Vorig jaar introduceerde Samsung de Series 7-monitors. Op het Samsung Monitor Line-up Event hebben we de tweede generatie van deze high-end monitors voor het eerst gezien. We hebben het toestel de afgelopen 2 weken grondig kunnen testen, onze conclusies vind je hieronder in de uitgebreide Samsung Series 7 SB750 LED monitor Review.

Samsung Series 7 SB750 monitor voorkant

Samsung Series 7 SB750 monitor voorkant

Het eerste wat opvalt bij de Series 7 monitor, is het vloeiende design. De voet is niet in het midden van de monitor gemonteerd, maar is naadloos verbonden met de rechterkant ervan, zoals je kunt zien op de foto’s. De eerste generatie van de Samsung Series 7-monitors had een aluminium voetstuk, deze tweede generatie heeft dat niet: Samsung heeft ervoor gekozen om dit keer een wit plastic te gebruiken. Het witte design is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, eerst met de introductie van de witte iPhone 4, en daarna met onder meer de witte Samsung Galaxy S2. zelf geven we de voorkeur aan het aluminium design, maar je hoeft ons daarin uiteraard niet te volgen;

Samsung Series 7 SB750 monitor zijkant achterkant

Samsung Series 7 SB750 monitor zijkant achterkant

De Samsung Series 7 750 beschikt natuurlijk over een LED scherm met Full HD-resolutie (1920×1080), maar ook over twee HDMI-poorten, een VGA-poort, 2 speakers, een MHL (Mobile High Definition Link)-aansluiting en WiDi (Wireless Display) -technologie. De Allshare-software van Samsung is ook aanwezig.

Samsung Series 7 SB750 monitor poorten

Samsung Series 7 SB750 monitor poorten

MHL, of Mobile High Definitition Link, stelt de gebruiker in staat om via microUSB een smartphone met MHL-functionaliteit aan te sluiten op de monitor. We hebben deze functie getest met onze Samsung Galaxy Note en dat verliep nagenoeg vlekkeloos. Het enige probleem is dat de kwaliteit van het beeld niet optimaal is. Dat komt natuurlijk omdat je een image, die normaal gezien op een 5,3 inch scherm wordt gebruikt, projecteert op een 27 inch scherm. Niet dat de kwaliteit slecht is, maar je merkt het verschil wel.

Samsung Series 7 SB750 monitor MHL Galaxy Note

Samsung Series 7 SB750 monitor MHL Galaxy Note

Samsung Series 7 SB750 monitor MHL Angry Birds

Samsung Series 7 SB750 monitor MHL Angry Birds

Samsung Series 7 SB750 monitor MHL gallery

Samsung Series 7 SB750 monitor MHL gallery


Wil je foto’s, video’s of andere media op het scherm zien, dan is MHL wel een van de gemakkelijkste opties. Je kan MHL gebruiken zonder dat je iets moet installeren of zonder dat je een app moet downloaden. Wanneer je de audio via je smartphone aanpast, zie je dat ook alleen op je smartphone, en niet op de monitor. Je smartphone laadt ook op terwijl je hem aansluit via MHL, je toestel zal dus niet uitvallen midden in een filmsessie.

Samsung Series 7 SB750 monitor achterkant

Samsung Series 7 SB750 monitor achterkant

Naast al deze functies, is deze Series 7 750-monitor ook nog eens uitgerust met geïntegreerde WiDi. Met WiDi kan je je laptop aansluiten via WiFi en de monitor gebruiken als tweede scherm. De vorige generatie monitors had dit ook, alleen moest je toen een dongle gebruiken.

De Samsung Series 7 SB750 monitor is te verkrijgen in twee formaten, 24inch en 27 inch en kosten respectievelijk €399 en €499. De toestellen komen deze maand op de markt. Op vlak van monitors bevindt de series 7 zich in een prijsklasse hoger dan standaard monitors, maar het prachtige design en alle extra’s zoals MHL en WiDi maken dat ruim goed.

 

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief.