Sonos Android App

Sonos Android App

Sonos is een van die bedrijven die nu meer eufore maakt dan ooit tevoren. Vroeger hadden ze een revolutionaire visie waar dat alle muziek draadloos zou verstuurd worden naar speakers. Nu met Wifi, 3G en LTE om de hoek kunnen ze dit waar maken.

Sonos maakt tegenwoordig applicaties en draadloze luidsprekers. Een applicatie voor smartphones waardoor je dus de Sonosspeakers kan aansturen. Het aangename is dat je tot 32 boxen genaamd Zoneplayers kan aansturen over Wifi. De naam zegt het zelf ZonePlayers, je kan bepaalde zones maken in je huis.

Sonos geluidsinstallatie

Sonos geluidsinstallatie

Sonos maakt dus de verbinding tussen mobiele technologie, wifi en domotica. Sonos maakt niet alleen gebruik van je eigen muziekbibliotheek, maar maakt ook gebruik van alle radiostations die beschikbaar zijn op het internet. Alle muziek van het internet is dus beschikbaar in de palm van je hand. We zochten op de beurs naar het liedje Sterrenstof van “De Jeugd van Tegenwoordig” en enkele seconden speelde het nummer op de Catalaanse beursvloer. Je hebt ook een integratie met Last.fm dus met 1 druk op de knop krijg je de hele dag jouw voorkeur van muziek te horen.

De controller ligt dan ook in je hand. Sonos vind je terug in jouw App Store van Apple of de Android Market van Android. De applicatie om de speakers te besturen van op je smartphone is gratis. De zoneplayers zijn aan de duurdere kant. Je hebt 3 keuzes: Zoneplayer 120, Zoneplayer 90 en de Sonos S5 met een respectievelijke prijs vanĀ $499, $350 en $399.

Het leuke is dat alle Zoneplayers met elkaar verbonden zijn maar je kan natuurlijk ook per zone jouw muziek afspelen. Zo kan jij in de keuken luisteren naar Usher, in de badkamer luisteren naar Bach en in de living kan je rustig de radio opzetten.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.