Sony XPERIA S, XPERIA P en XPERIA U hands on

Gepost door admin Op 29 - 02 - 2012


Sony XPERIA S XPERIA P XPERIA U

Sony XPERIA S XPERIA P XPERIA U

Sony introduceerde enkele dagen geleden twee nieuwe smartphones: de Sony XPERIA P en de Sony XPERIA U. Daarnaast waren er nog enkele andere aankondigingen over een SmartWatch en een nieuwe Mediaplayer-clip. We vonden de op CES voorgestelde Sony XPERIA S ook terug op de Sony booth. Dit zijn de eerste drie toestellen die Sony uitbrengt onder de naam Sony Mobile Communications (voorheen Sony Ericsson).

Sony XPERIA S

Sony XPERIA S

Sony XPERIA S

De Sony XPERIA S is het nieuwe flagship Android device van Sony. Het toestel heeft een 4.3 inch scherm. Onder het scherm vinden we drie kleine bolletjes met daaronder het back-icoon, het home-icoon en het menu-icoon. Het algemene design van het toestel ziet er wel goed uit maar de icoontjes zijn moeilijk zichtbaar. Je kan niet op de icoontjes drukken, je moet de bolletjes daarboven gebruiken, wat het allemaal nogal verwarrend maakt. Het toestel heeft wel een mooie look-and-feel en ligt goed in de hand. De Sony XPERIA S draait op een 1.5GHz dual-core processor en heeft 1GB RAM. De Sony XPERIA S weegt 144 gram waardoor het niet echt een van de lichtste high-end toestellen is hier op het MWC.

Sony XPERIA S Movable Playstation Controls

Sony XPERIA S Movable Playstation Controls

Achteraan vinden we een 12MP camera die tot 1080p video kan opnemen. Volgens Sony zou het toestel 8,5u spreektijd hebben en 450u stand-bytijd. Dat zullen we later natuurlijk nog wel uittesten. Met het design van de XPERIA S stapt Sony weg van het design dat ze voor het eerst gebruikt hebben bij de XPERIA X10. De meeste Sony Ericsson toestellen van 2011 trokken redelijk hard op de XPERIA X10. Op zich vinden we het een zeer mooi toestel met degelijke specs maar we vinden het spijtig dat de knoppen een beetje verstopt zitten. Over de prijs is nog niet veel bekend, maar we hopen dat het niet boven de €500 zal zijn, aangezien het hier gaat om een dual-core en geen quad-core device.

Sony XPERIA P

Sony XPERIA P

Sony XPERIA P

De Sony XPERIA P is het eerste toestel dat gebruik maakt van het nieuwe WhiteMagic scherm. Terwijl de meeste fabrikanten uitpakken met schermen waarvan het zwart uitspringt draait het voor Sony rond de witte kleur. De pixels hebben in plaats van drie kleuren (RGB) vier mogelijke kleuren (RGB en wit). Via het SmartDock kan de Sony XPERIA P verbonden worden met meerdere schermen. Sony heeft nog geen prijs aangekondigd voor het SmartDock maar een van de medewerkers van Sony wist ons te vertellen dat het “goedkoop” zal zijn.

Sony XPERIA P SmartDock

Sony XPERIA P SmartDock

Het toestel zal beschikbaar zijn in drie kleuren: zwart, grijs en rood. De XPERIA P heeft hetzelfde design als de XPERIA S maar is iets kleiner. Het toestel maakt gebruik van een 4″ scherm, in tegenstelling tot de XPERIA S die een 4.3″ scherm heeft. De Sony XPERIA P draait op een 1GHz dual-core processor en heeft 16GB intern flash geheugen. Achteraan vinden we een 8MP camera die 1080p video kan opnemen. Spijtig genoeg draait het toestel nog altijd Android 2.3 Gingerbread maar het zou kort na de lancering een update moeten krijgen naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Sony XPERIA U

Sony XPERIA U

Sony XPERIA U

Als laatste is er de Sony XPERIA U, een 3.5″ toestel dat ook op een 1GHz dual-core processor draait. We vinden opnieuw hetzelfde design terug als bij de XPERIA P en de XPERIA S. De XPERIA U zal beschikbaar zijn in twee kleuren: wit en zwart.

Sony XPERIA U Zijkant

Sony XPERIA U Zijkant

De XPERIA U heeft geen WhiteMagic scherm maar het scherm draait wel op dezelfde Bravia Engine van de Sony XPERIA P. Het toestel zal eind maart/begin april op de markt komen. Ook hier gaat het om Android 2.3 Gingerbread en geen Ice Cream Sandwich. Net zoals bij de XPERIA P zal de update kort na de lancering van het toestel komen.

Sony XPERIA U Achterkant

Sony XPERIA U Achterkant

Sony demonstreerde ook nog enkele andere producten zoals de SmartWatch en de PlayStation 3 controller voor de Tablet S. Daarvan kan je twee video’s hieronder vinden.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.