Steelseries Kana Mouse Review

Gepost door Kevin Op 27 - 03 - 2012


Steelseries Kana zijkant

Steelseries Kana zijkant

Steelseries heeft al een lange weg afgelegd als het gaat om het creëeren van premium devices voor de gamingmarkt. Steelseries werkt vaak samen met gamers om de ideale gaming producten op de markt te brengen. De Steelseries Kana muis werd ontwikkeld met behulp van een aantal bekende professional gamers zoals Fnatic, SK Gaming en meer. Hieronder vind je de volledige Steelseries Kana Mouse Review.

Steelseries Kana Box

Steelseries Kana Box

De Steelseries Kana muis is iets kleiner dan de Steelseries Sensei muis die we eerder hebben getest, en iets groter dan de Steelseries Kinzu muis, die we ook onlangs hebben gereviewed. Op vlak van design zien we het klassieke Steelseries Mouse design dat we kennen van de Diablo III, Xai en de Sensei muizen. Beide kanten van de muis zijn identiek, wat betekent dat je de muis zowel met je linker- als met je rechterhand kan gebruiken. Aan beide zijkanten is er een grote knop aanwezig in plaats van de standaard back & forward knoppen. Wij hebben liever twee knoppen, maar dat is waarschijnlijk persoonlijke voorkeur.

Steelseries Kana volledig

Steelseries Kana volledig

Je kan kiezen uit twee verschillende kleuren, blinkend wit of mat zwart. Het design van de Steelseries Kana werd via Facebook gekozen. Ongeveer 300,000 gamers werden via Facebook gevraagd om te stemmen op hun favoriete design. 60,000 daarvan kozen voor dit design. De witte versie heet White 1.1, de zwarte versie Black 1.1. Wij hebben de witte versie getest.

Steelseries Kana Black

Steelseries Kana Black

De Steelseries Kana werd ontwikkeld met de reizende gamer in gedachte. De muis weegt maar 72 gram en is zeker niet te groot. Het dubbelgevlochten snoer is sterker dan een gewoon snoer en zorgt ervoor dat de kabel niet in de knoop geraakt. Met de Steelseries Engine software kan de gebruiker een eigen profiel aanmaken waar de hele muis kan geconfigureerd worden. Je kan verschillende profielen aanmaken voor als er andere gamers je nieuwe muis ook willen gebruiken.

Steelseries Kana onderkant

Steelseries Kana onderkant

Net zoals de andere Steelseries muizen heeft de Kana muis boven het scrollwheel een knop om de CPI settings te veranderen. Je kan 2 mouse sensitivity settings instellen, met een druk op de knop schakelt de muis van de ene setting naar de andere. Deze functie is vooral handig in FPS games als je veranderd van een sniper naar een full-auto wapen bijvoorbeeld.  16% van de onderkant van de muis is bedekt met een UPE materiaal dat er voor zorgt dat de Kana muis erg goed glijdt op bijna elk oppervlak. Gecombineerd met een van de beste optische sensoren op de markt kan de Kana muis 3600 frames per seconde registreren.

Steelseries Kana voorkant

Steelseries Kana voorkant

De Steelseries Kana gaming muis kost €49.99, een zeer deftige prijs voor deze gaming muis.

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief.