Steelseries Sensei Muis

Steelseries Sensei Muis

Enkele maanden geleden konden we de Steelseries Xia Laser Mouse testen waar we enorm tevreden van zijn. De opvolger van de Xia Laser Mouse is de Steelseries Sensei Mouse, een muis met dezelfde vormgeving met hier en daar subtiele maar goede veranderingen. De muis ziet er op zich redelijk basic uit, er zijn weinig extra knoppen voorzien maar alles is aanwezig om je dat strategisch voordeel te geven bij shooters en RTS games, maar ook bij het gebruiken van de muis voor desktop-toepassingen. Lees hieronder de volledige Steelseries Sensei Mouse Review.

Steelseries Sensei Gaming Mouse

Steelseries Sensei Gaming Mouse

Hoewel de muis er redelijk basic uitziet, is de Steelseries Sensei Mouse alles behalve een doordeweekse computermuis. De muis heeft geen onnodige extra’s die bij het gamen in de weg zitten en is voorzien van een 32 BIT ARM Processor. Deze processor is even snel als een Pentium 75 MHz processor die we van de computers uit de jaren 90 kennen. De berekeningen worden door de muis zelf gedaan en doorgegeven via een verstevigde USB-kabel. Door het gebruik van deze processor kan de sensitiviteit van de muis verdubbeld worden. Er is een aparte knop voorzien die voor dubbele CPI zorgt. Standaard kan je kiezen tussen de 1 en de 5,700 CPI. Moet het is gevoeliger dan kan je van 5701 tot 11,400 gaan.

Steelseries Sensei Muis Voorkant

Steelseries Sensei Muis Voorkant

Het nut van deze knop komt vooral bij Gaming duidelijk naar voren. In de Sensei muis zit dezelfde 10.8 megapixel HD sensor als in de Xia muis, daarmee kunnen er 12,000 frames per seconde verwerkt worden. De muis kan tot 150 inch per seconde waarnemen. Wat natuurlijk zorgt voor een geweldige reactiesnelheid bij snelle muisbewegingen. In de muis zit er speciale Steelseries technologie: Steelseries ExactTech onderverdeeld in 4 types. Om te beginnen is er de ExactLift om de instellingen van de muis aan de passen naar de muismat die je gebruikt. Aangezien deze niet allemaal van hetzelfde materiaal gemaakt zijn kan een beweging verschillen van muismat tot muismat. Via ExactLift kan je de muis finetunen zodat deze reageert zoals jij het wil. De tweede Steelseries technologie die er in verwerkt zit is ExactAim. SteelSeries beschrijft het als “Slow Down and Focus”, perfect voor Headshots!

Steelseries Sensei Muis Zijkant

Steelseries Sensei Muis Zijkant

ExactAccel zorgt ervoor dat de reactiesnelheid enorm verhoogd wordt. Dit komt vooral van pas bij RTS games waar je snel over de hele map wil bewegen. Als laatste is er ExactSense, waarbij je de CPI perfect kan instellen naar jouw wensen. Deze Steelseries Sensei Pro Grade Laser Mouse is ontworpen in samenwerking met Pro Gamers waardoor dit de ultieme Gaming Mouse is van het moment. Er zijn 8 knoppen voorzien: de linker- en rechtermuisknop, twee knoppen langs de linkerkant (Vorige en Volgende), het Scroll Wheel met Middle Click, twee knoppen aan de rechterkant (Page Up en Page Down) en natuurlijk de CPI high/low switch. Deze laatste hebben we veel gebruikt tijdens het gamen, vooral tijdens RTS games en bij FPS games. Daar is het belangrijk om op een snelle manier de instellingen te kunnen aanpassen zonder het menu te moeten openen.

Steelseries Sensei Muis LCD Achterkant

Steelseries Sensei Muis LCD Achterkant

De CPI knop heeft nog een extra functie: als we deze even ingedrukt houden dan kunnen we via de twee knoppen aan de linkerkant of rechterkant (je kan zelf kiezen) tussen de verschillende profielen “switchen”. Normaal gezien zie je niet in welk profiel je bent dus dit is een kwestie van gewoonte, maar als je het toch even wil raadplegen dan kan je de muis omdraaien want daar is een klassiek LCD scherm voorzien waar alle profielen worden weergegeven. Deze laatste mogelijkheid vinden we een geweldige optie. De Steelseries Sensei muis is een zeer stijlvolle, afgewerkte muis die het beste naar boven haalt in elke game. Voor ons is dit de nr 1 Gaming muis van het moment!Schrijf je in op onze nieuwsbrief.