Steelseries Xai Laser Mouse Review

Gepost door Brammer Op 31 - 05 - 2011


Steelseries Xia Laser Mouse

Steelseries Xai Laser Mouse

De gamingmarkt is de laatste 3 decennia gegroeid van een handvol  bedrijven tot een markt die een aantal miljard euro waard is. De gamingindustrie maakt niet alleen games, maar ook allerlei soorten accessoires die met de gamingindustrie te maken hebben, waaronder bijvoorbeeld computermuizen en toetsenborden. Steelseries is een van de bedrijven die zich op de gamingmarkt richt met verschillende toetsenborden en muizen.

Een aantal dagen geleden hebben we het Steelseries 6Gv2 keyboard gereviewd, en nu is het de beurt aan de Steelseries Xai Laser Mouse review.

Steelseries Xia Laser Mouse Bovenkant

Steelseries Xai Laser Mouse Bovenkant

Om op de gamingmarkt door te breken, moet je een product op de markt brengen dat uniek is. Het Steelseries 6Gv2 keyboard had enkele speciale features die het keyboard uniek maakten, en hetzelfde geldt voor de Steelseries Xai Laser Mouse.  Dit is zeker geen doordeweekse computermuis.

Steelseries Xai Laser Mouse Ontwerp

Steelseries Xia Laser Mouse Linkerkant

Steelseries Xai Laser Mouse Linkerkant

Om te beginnen heeft Steelseries zich bij het ontwerpen van deze muis, aan het basisconcept van de muis gehouden. Er zijn geen onnodige extra’s op de muis terug te vinden die eventueel in de weg zouden zitten of last zouden veroorzaken tijdens het gamen. De Xai Laser Mouse heeft 5 knoppen en een scroll wheel, naast de linker- en rechtermuisknop natuurlijk. Het design van de muis is ook identiek hetzelfde aan de linker- en rechterkant, wat de gebruiker toelaat om de muis zowel links- als rechtshandig te gebruiken. De twee knoppen aan beide zijkanten van de muis zijn gewoon de standaard back- and forward-knoppen die elke muis tegenwoordig heeft. Als rechtshandige zal je de linkse set knoppen gebruiken, de rechtse set kan dan worden aangepast aan in-gamefuncties. Het knopje voor het scroll wheel heeft een heel andere functie, die we bovendien enkel zien bij Steelseries muizen. Door het knopje in te drukken, verandert de gevoeligheid van de muis. Zo kan je een hogere gevoeligheid gebruiken om bijvoorbeeld in een first person shooter rond te lopen, en een lagere gevoeligheid om op afstand heel nauwkeurig te mikken.

De Xai Laser Mouse is heel eenvoudig om te gebruiken. Plug & Play zit er ook in verwerkt, dus de installatietijd voor deze muis is bijna nihil. Er is wel een set van drivers die je kan downloaden en installeren om een aantal extra opties aan de muis toe te voegen. Zo kan je 5 verschillende profielen opstellen om de muis te kunnen aanpassen aan bijvoorbeeld 5 verschillende games.

Steelseries Xai Laser Hardware

Steelseries Xia Laser Mouse Onderkant

Steelseries Xai Laser Mouse Onderkant

 

De hardware die achter deze muis zit, is vrij indrukwekkend. Het algemeen ontwerp van de muis is misschien wel simplistisch, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over de hardware die in deze Xai Laser Mouse verwerkt zit. Om te beginnen heeft deze muis een 10.8 megapixel sensor aan de onderkant om alle bewegingen op te vangen aan 12,000 frames per seconde. De USB 2.0-connector is verguld en de kabel is omhuld met een gevlochten stof die de kabel sterker maakt en er ook voor zorgt dat de kabel niet in de war geraakt.

De Steelseries Xai Laser Mouse is ideaal voor de gamer die op zoek is naar een computermuis zonder al te veel extra’s, die hem wel de nodige opties biedt om te kunnen gamen. De Xai Laser Mouse is verkrijgbaar voor €79.99 en is de kleine investering op lange termijn zeker waard.

 Schrijf je in op onze nieuwsbrief.