WebOS Enyo team verhuisd naar Google

Gepost door Brammer Op 25 - 05 - 2012


WebOS Enyo

WebOS Enyo

Een groot deel van het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het HTML5 webOS applicatieframework Enyo, zal binnenkort HP verlaten om bij Google te gaan werken. Waar het team precies aan de slag zal gaan is nog niet duidelijk. Het is mogelijk dat het team bij de Android afdeling terechtkomt, aangezien het team ervaring heeft met een mobiel OS. De Google Chrome afdeling is ook een optie omdat de ontwikkeling van HTML5 web applicaties ook een belangrijk deel uitmaakt van Chrome.

De vraag is nu wat dit betekent voor webOS. HP liet kort na het einde van webOS weten dat de ontwikkeling van webOS Enyo gewoon voortgezet werd als open-source project. De release datum zou ergens eind dit jaar vallen, maar of dat zo blijft weten we niet. HP heeft alleszins laten weten dat de release nog altijd voor september geplant is.

We’re pleased with the traction Enyo has gained to date and plan to continue its development along with the open source community. The Open webOS project is on schedule and we remain committed to the roadmap announced in January.

 

Source: The VergeSchrijf je in op onze nieuwsbrief.