Windows 8 File Management

Gepost door admin Op 28 - 08 - 2011


Windows 8 File Management

Windows 8 File Management

Microsoft plaatste onderstaande video al een tijdje geleden op hun Windows 8 blog, maar we willen hier toch nog even dieper op in gaan. Dankzij het nieuwe File Management systeem dat in Windows 8 zit zal je voortaan veel meer controle hebben over het kopiƫren en verplaatsen van bestanden. Iets wat we al een tijdje kennen van Linux, waar je altijd al veel controle hebt gehad over het OS. Vanaf Windows 8 zal het mogelijk zijn om het kopiƫren en verplaatsen van bestanden te pauzeren, dit heeft grote gevolgen voor het beheren van de bestanden.

Als je vandaag de dag veel folders tegelijkertijd wil verplaatsen krijg je een hoop pop-up vensters die mogelijk nog eens extra pop-up vensters genereren als er dubbele bestanden zijn gevonden, dit zorgt er al snel voor dat je scherm een grote chaos is. Bij Windows 8 zullen nu alle kopieer- en verplaats-vensters samen in 1 duidelijk pop-up venster verschijnen. Door het pauzeren van acties kan je een bepaalde actie sneller laten verlopen, in onderstaande video wordt aangehaald dat je soms snel bestanden van iemand zijn USB-stick wil halen en dat dit dus voorrang moet krijgen op andere acties. Het ziet er alleszins lekker uit, en we blijven de Windows 8-blog volgen om meer te weten te komen over Windows 8.

Volgende week begint IFA en daar verwachten we natuurlijk ook een grote aanwezigheid van Microsoft, hopelijk kunnen we daar een korte demo krijgen van Windows 8 en nog enkele vragen stellen. We houden jullie in ieder geval op de hoogte van de ontwikkelingen achter Windows 8!Schrijf je in op onze nieuwsbrief.