XPERIA Play

XPERIA Play

De XPERIA Play heeft een lange geschiedenis van veel rumours en verhalen en in Barcelona kregen we hem eindelijk te zien. Vandaag was de XPERIA Play ook te bezichtigen op het Sony Ericsson XPERIA Persevent, en wij bij Gadget Review zijn natuurlijk hands on gegaan.

XPERIA Play Gaming

XPERIA Play Gaming

Sony Ericsson wil de XPERIA Play lanceren met 80 beschikbare titels en 6 alreeds geïntsalleerde titels, onder andere Fifa en Bruce Lee. We hebben de verschillende games uitgetest en het game-gehalte bij deze smartphone ligt enorm hoog. Eens goed er op los rakken met Bruce Lee of een balletje trappen met Fifa is enorm fijn.

XPERIA Play Achterkant

XPERIA Play Achterkant

Het toestel ziet er ook goed uit, en de dikte valt goed mee als je rekening houdt met het feit dat er nog een PlayStation controller in zit. In de XPERIA Play zaten ook nog enkele bugs, net iets meer dan bij de XPERIA Arc. Zo blokkeerde het touch-screen plots en konden we enkel de knoppen gebruiken, natuurlijk niet echt handig om het toestel te besturen als je een telefoongesprek wil voeren. Zoals al gezegd: het gaat hier om een beta, dus zo’n zaken zijn normaal en we verwachten dan ook dat dit wordt weggewerkt in de uiteindelijke versie van de XPERIA Play. Het toestel haalde 1626 op Quadrant Benchmark, niet slecht in vergelijking met smartphones uit 2010 en vergeleken met smartphones uit 2011 is dit ook niet laag. Maar voor een smartphone die geoptimaliseerd is voor zware grafische applicaties hadden we net iets meer verwacht, in de buurt van de Optimus 2X komt hij zeker niet.

Quadrant XPERIA Play

Quadrant XPERIA Play

Hopelijk kunnen we binnenkort dit toestel uitgebreid testen en dan valt onze review te lezen op Gadget Review. De prijs van de XPERIA Play is zogezegd nog niet bekend, hoewel hij wel te bestellen is bij pdashop voor 580 euro. De release datum zal ergens eind april – begin mei zijn.

Sony Ericsson XPERIA Play Achterkant

Sony Ericsson XPERIA Play AchterkantSchrijf je in op onze nieuwsbrief.