Archief van maart 2011

HTC Flyer in actie (video)

Geschreven door Brammer Op 31 - 03 - 2011
HTC Flyer

HTC Flyer

We hebben de HTC Flyer tablet op het MWC in Barcelona al gezien, maar veel informatie over de 7 inch tablet was er toen niet. Er werden enkele features getoond, maar natuurlijk niet alles. HTC heeft nu een video uitgebracht waarin ze de vele features van de HTC Flyer in de kijker zetten. Bekijk de videoclip hieronder om te ontdekken wat de HTC Flyer allemaal zal kunnen.

Lees meer: HTC Flyer in actie (video)

Google schrapt QR Codes

Geschreven door Brammer Op 31 - 03 - 2011
QR Code Gadget Review

QR Code Gadget Review

Google heeft bekend gemaakt dat ze het QR code systeem gaan schrappen. Het QR code systeem werd een aantal jaren geleden geintroduceerd als een nieuwe manier om informatie over producten op te zoeken. Een product zou een QR code op hun label  zetten en dan zou de gebruiker een foto kunnen nemen van de QR code. Deze foto wordt dan geanalyseert door een bepaalde app, die de informatie opzoekt via het internet.

Niet bepaald het snelste systeem, je moet eerst je smartphone uit je zak halen, dan de camera app opstarten, een degelijke foto nemen en dan is het wachten tot de QR code wordt geanalyseerd. Google laat nu de support voor de QR codes achter zich zodat ze zich kunnen concentreren op de nieuwe NFC standaard. In België zullen we er niet veel van merken, het werd hier bijna nooit gebruikt.

Netflix komt naar België of Nederland (of beide)

Geschreven door admin Op 31 - 03 - 2011
Netflix Belgie Nederland

Netflix Belgie Nederland

Netflix maakt zich klaar voor een global launch en daar zaten wij natuurlijk al lang op te wachten, geen VPN meer opzetten of proxy’s gebruiken. Netflix is de grootste leverancier van betalende online video-content in Noord-Amerika. Hun business plan is redelijk eenvoudig: je betaalt een maandelijks bedrag en daarvoor krijg je zoveel data aan films en TV-series als je wil.

Wij zijn enorme fan van Netflix en vinden het spijtig dat dit nog niet beschikbaar is in Nederland of België, maar dat zal snel veranderen. Blijkbaar is Netflix momenteel op zoek naar mensen die vlot zijn in het Engels en het Nederlands. Daaruit kunnen we enkel afleiden dat Netflix naar een Nederlandstalig gebied zal komen. Wij hopen op zowel België als Nederland, maar als het een van beide zal moeten worden dan gokken wij op Nederland. De online markt is vrijer en een stuk groter dan de Vlaamse markt. Het gaat natuurlijk niet enkel om de lage landen als men spreekt over een global launch: Netflix is ook op zoek naar mensen die vlot zijn in het Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees (zowel Brazilië als Portugal krijgen Netflix) en Spaans. Stay tuned voor meer Netflix-aankondigingen de komende weken!

3DxWare 10 Gaming

3DxWare 10 Gaming

3DConnexion heeft al een tijdje een 3D muis op de markt die geoptimaliseerd is voor 3D-software zoals Cinema 4D. Tot nu toe werkte deze muis enkel samen met 3D-software die deze muis ondersteunen, maar dit gaat veranderen. Zonet werd de beta-versie van 3DxWare 10 gelanceerd dat het toelaat om applicaties voor PC en Mac te besturen met de 3D muis.

Deze driver software zorgt ervoor dat je games zoals de Sims kan besturen, maar je kan ook door je browser navigeren met de 3D muis. Google Street View, Microsoft Word, iTunes en vele andere applicaties zijn ondersteund.

Hieronder een demo video waarbij de 3D muis wordt gebruikt om een vliegtuig te besturen.

Lees meer: 3DConnexion komt uit met 3D muis voor PC en Mac applicaties (video)

SuperTooth HD release datum: eind April

Geschreven door admin Op 30 - 03 - 2011
SuperTooth HD

SuperTooth HD

We maakten voor het eerst kennis met de SuperTooth HD op ShowStoppers vlak voor het Mobile World Congress, daar kregen we een korte demo van dit toestel. De SuperTooth HD is een uitgebreidere versie van de SuperTooth Buddy. Het is een BlueTooth device dat het toelaat om hands-free telefoongesprekken op te nemen, en dit bedoelen de mensen van SuperTooth dan ook letterlijk. Bij de Buddy moest je nog op een groene knop drukken om een gesprek op te nemen, bij de SuperTooth HD kan dit via voice control.

Via een app die binnenkort te downloaden valt vanuit de Android Market en BlackBerry App World zal je meer dan alleen gesprekken kunnen voeren via de SuperTooth HD. De SuperTooth HD kan via de SuperTooth Handsfree Wizard mails en berichten voorlezen. Het is ook mogelijk om een gesproken bericht op te nemen via de SuperTooth HD en dit rechtstreeks naar Facebook uploaden. Verder is er nog ondersteuning voor voice-mail berichten te beluisteren en een gesprek te starten via voice-control.

In theorie klinkt dit natuurlijk geweldig, en wij vragen ons dus ook af hoe goed dit in de praktijk werkt. De demo die we kregen op ShowStoppers verliep zonder problemen maar daar werd natuurlijk niet alles gedemonstreerd. De SuperTooth HD heeft een release datum ergens eind april en heeft een prijs van 99 euro.

In-app betalingen nu mogelijk op Android

Geschreven door Brammer Op 30 - 03 - 2011
Android in App payment

Android in App payment

Google heeft het In-App betaling systeem eindelijk toegevoegd aan de Android Market. Zo kan je als developer betalende opties in je app verwerken, waarvoor je dan als gebruiker in de app kan betalen. Om deze update te installeren heb je Android 1.6 of hoger nodig. Apple heeft deze functie al even in hun iOS verwerkt. De vraag is of deze In-App betalingen op Android even veilig zullen zijn als op het iOS. Apple heeft heel wat beperkingen ingebouwd in deze functie, maar Google heeft hier niet zoveel controle over als Apple omdat Android open-source software is.

 

Pogoplug Review

Geschreven door admin Op 30 - 03 - 2011
Pogoplug

Pogoplug

Sinds twee weken maken we hier op de redactie gebruik van Pogoplug. Pogoplug is volgens ons dé oplossing om op een eenvoudige manier bestanden op een cloud server te zetten die in eigen handen is. Cloud services zijn de laatste jaren als paddestoelen uit de grond geschoten, met als beste voorbeeld Dropbox. Het nadeel aan Dropbox is dat dit niet in eigen handen is en dat Dropbox op eender welk moment kan stoppen met de gratis service te bieden. Ook is de grootte van de Dropbox folder beperkt.

Lees meer: Pogoplug Review

Firefox 4 voor Android Review

Geschreven door admin Op 29 - 03 - 2011
Firefox 4 Android Gadget Review

Firefox 4 Android Gadget Review

Vanaf vandaag is Firefox 4 voor Android te downloaden, wij hebben dit natuurlijk direct gedaan en na een dagje Firefox 4 te gebruiken hebben we toch enkele bevindingen. Het eerste wat we moeten melden is dat het niet aan onze verwachtingen voldoet. De pagina’s laden over het algemeen traag als je op 3G zit en de snelheid valt mee als je op Wi-Fi zit. Je krijgt ook een schaakbord te zien als je te snel navigeert, blijkbaar wordt er dus niet veel in cache opgeslagen. De app is 20MB groot, 10MB minder dan Opera Mobile.

Lees meer: Firefox 4 voor Android Review

Amazon Cloud Player gelanceerd (niet in Europa)

Geschreven door admin Op 29 - 03 - 2011
Amazon Cloud Player

Amazon Cloud Player

Zonet werd de Amazon Cloud Player gelanceerd in de Verenigde Staten: een cloud service voor al je muziek op te slaan in de Cloud. De Amazon Cloud Player geeft de mogelijkheid om al deze muziek te streamen naar je PC of Android Device. Eat that, Apple and Google! Apple en Google zijn al een tijdje bezig met een soortgelijke service te ontwikkelen, en we verwachten langs hun kant in de nabije toekomst redelijk veel aankondigingen. Amazon heeft het eerder rustig aan gedaan en in alle stilte de Amazon Cloud Service open gegooid.

amazon MP3 downloader

amazon MP3 downloader

Maar… wij in Europa mogen hier niet van genieten. De Music Service van Amazon is nog altijd niet beschikbaar in Europa, en de Amazon Cloud Player dus ook niet. Je kan de Amazon MP3 Downloader wel downloaden maar je kan geen songs vanaf Amazon binnenhalen. Er zijn wel manieren om dit te omzeilen maar dit raden we eerder af. We zien dus weer hetzelfde gebeuren als vorige week toen de Amazon App Store werd gelanceerd en wij in Europa hier geen gebruik van mochten maken…

Sony Ericsson zal de Bootloader van de Xperia modellen openstellen

Geschreven door Brammer Op 29 - 03 - 2011

Sony Ericsson XPERIA Familie

Sony Ericsson XPERIA Familie

Sony Ericsson heeft laten weten dat ze de Bootloader van de nieuwe Xperia modellen zal openstellen op een veilige en vooral legale manier. De smartphones die deze functie zullen krijgen zijn de Xperia Play, Xperia Arc, Xperia Neo en de Xperia Pro. Alleen de sim-unlocked smartphones zullen deze functie krijgen, en zelfs dan zal het afhangen van de regio waar je het toestel koopt. Eens je de smartphone in handen hebt is het gemakkelijk om na te gaan of  je smartphone deze functie heeft. Als je de smartphone kan aansluiten op de Fastboot tool in de Android SDK, dan heb je geluk, anders zal het niet gaan.

Gebruik je de Bootloader, dan kan het zijn dat je jouw garantie nietig hebt verklaard. Sony Ericsson zal de smartphone wel proberen maken als er iets fout loopt, maar er kunnen extra kosten bijkomen. Pas dus op als je de Bootloader tool gebruikt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.