Archief van juli 2011

Microsoft maakt anti-Gmail video om Office 365 te promoten

Geschreven door admin Op 30 - 07 - 2011
Gmail Man

Gmail Man

Het is misschien niet de meest subtiele campagne maar Microsoft raakt hier wel enkele gevoelige punten aan. In de video wordt Gmail voorgesteld als een postbode die in je brieven kijkt (Gmail Man) en vervolgens advertenties serveert. Met deze actie wil Microsoft hun nieuwe Office 365 promoten waarbij dit niet zou voorkomen. Gmail maakt momenteel gebruik van een bot die je mail overloopt voor belangrijke keywords en vervolgens advertenties serveert op basis van deze keywords. Sommige mensen vinden dit vervelend en een inbreuk op hun privacy, anderen vinden het juist gemakkelijk en worden zo geholpen om snel te vinden wat ze zoeken, en dan is er nog een grote groep Gmail gebruikers die de advertenties niet eens meer zien staan.

Lees meer: Microsoft maakt anti-Gmail video om Office 365 te promoten

Sony Ericsson XPERIA X10 krijgt Gingerbread update

Geschreven door Abbas Op 30 - 07 - 2011

XPERIA X10 Gingerbread

XPERIA X10 Gingerbread

Sony Ericsson staat bekend om haar late updates, iets wat ze dit jaar beloofden te veranderen door een nauwere samenwerking met Google. De XPERIA X10 kwam een jaar geleden uit en krijgt nu de langverwachte upgrade naar Android 2.3 Gingerbread. Spijtig genoeg doet Sony Ericsson niet mee aan OTA (Over The Air) en zal je de update moeten installeren door je XPERIA X10 aan te sluiten op je computer. De Gingerbread update zal eerst uitkomen naar toestellen die niet zijn aangepast door de provider, en later naar gemodificeerde toestellen. Goed nieuws dus voor ons want hier hebben we geen customized XPERIA X10′s.

Amazon Tablets in productie, release datum augustus-oktober

Geschreven door admin Op 30 - 07 - 2011
Amazon Tablets

Amazon Tablets

Amazon heeft niet echt veel moeite gedaan om de Amazon Android tablets een geheim te houden, de verwachte release datum van deze tablets zou ergens tussen augustus en oktober moeten vallen. De kans is groot dat we de Amazon Tablets op IFA 2011 in Berlijn voor het eerst te zien krijgen. Vorig jaar kondigde ook Samsung daar hun eerste tablet aan en dit jaar verwachten we hetzelfde van Amazon. De tablets zouden al in productie zijn volgens DigiTimes, zij zien de verkoop van tablet-onderdelen enorm stijgen in het laatste kwartaal. Er wordt verwacht dat de Amazon Tablets 4 miljoen keer verkocht worden in het korte deel dat er nog overschiet van 2011, en in 2012 zou de verkoop enorm omhoog gaan. Daardoor zullen de Amazon tablets concurreren met de super succesvolle ASUS Eee Pad Transformer en natuurlijk de koning van de tablets: de iPad.

Nieuwe Sony S1 en S2 Two Will teaser part 3 (video)

Geschreven door admin Op 30 - 07 - 2011
Sony S1 en S2 Tablets

Sony S1 en S2 Tablets

Het derde deel van de Sony S1 en S2 Two Will Teaser is even wacky als deel 1 en deel 2. We krijgen ook kort een blik op de user interface van Sony’s tablets. Bekijk hieronder part 3 van de Two Will Teaser om de Sony S1 en de Sony S2 te promoten.

Ubermusic beschikbaar via Android Market

Geschreven door Abbas Op 30 - 07 - 2011
Ubermusic

Ubermusic

Enkele maanden geleden brachten we nieuws uit over de ontwikkeling van Ubermusic: een skinnable music app voor Android. De Ubermusic app is ontwikkeld door dezelfde ontwikkelaar van LauncherPro, een zeer populaire custom skin voor Android. Federico Carnale, de man achter Ubermusic en LauncherPro, ontwikkelde een muziekspeler voor Android waar je verschillende skins voor kan downloaden. Zo is onder andere de metro UI skin van WP7 beschikbaar voor Ubermusic. De Ubermusic app is te downloaden van de Android Market, en kost $3,49 (vandaag €2,43, maar dit varieert natuurlijk).

Google Music Beta geeft 2 invites per persoon

Geschreven door admin Op 29 - 07 - 2011
Google Music Beta Invites

Google Music Beta Invites

Google Music bestaat nu al een tijdje maar is zoals de meeste Google producten nog altijd in beta. Dat wil niet zeggen dat het daarom niet veel gebruikt wordt. Na enkele maanden testfase opent Google de deuren en laat het de gebruikers van Google Music Beta invites sturen naar 2 personen. Spijtig genoeg is de dienst nog altijd niet beschikbaar buiten de Verenigde Staten, wat wil zeggen dat je enkel de browser ervaring kunt verkrijgen (door wat te spelen met proxy’s of vpn’s) maar niet de smartphone ervaring. Wij wachten natuurlijk geduldig af tot we de Google Music Android app kunnen gebruiken, want de browser versie heeft al lang onze iTunes vervangen!

XPERIA Neo Review

Geschreven door admin Op 29 - 07 - 2011
XPERIA Neo

XPERIA Neo

Dit jaar bracht Sony Ericsson vier nieuwe high-end XPERIA modellen op de markt, de opvolgers van de XPERIA X10. Een van deze toestellen was de XPERIA Neo. De andere drie waren de XPERIA Arc, de XPERIA Play en de XPERIA Pro. We zagen de XPERIA Neo al meermaals verschijnen, onder andere op het Mobile World Congress in Barcelona en op een Sony Ericsson event in België. Daar konden we kort hands on gaan met de goedkoopste telg van de nieuwe XPERIA familie, maar we konden de XPERIA Neo niet echt uitgebreid bestuderen. Dat konden we deze week wel toen we de XPERIA Neo voor een week mochten testen. Lees onze bevindingen in de XPERIA Neo review hieronder!

Lees meer: XPERIA Neo Review

Mac OS X Lion

Mac OS X Lion

Mac OS X Lion is nog maar enkele dagen beschikbaar en het is al enkele miljoenen keren gedownload en geïnstalleerd door vele mac-gebruikers. Maar ene John Christman heeft een klein probleem gehad bij het kopen van Mac OS X Lion. De betaling voor Mac OS X Lion gebeurt via PayPal, en toen John zijn factuur nakeek zag hij dat hij in plaats van 31,79 dollar maar liefst 3878,40 dollar had betaald, 121 keer te veel dus. John begreep natuurlijk meteen dat er iets was misgelope, maar toen hij contact opnam met beide bedrijven vertelden ze hem dat er aan hun kant niets was foutgelopen en dat het wel aan het andere bedrijf zou liggen. Intussen heeft PayPal zijn zaak al gesloten. Apple is nog bezig met uitzoeken wat er is foutgelopen, maar ondertussen is de heer Christman wel 4,000 dollar armer. Anderen zouden ook problemen gehad hebben, en meermaals gefactureerd zijn geweest, maar bij niemand was het probleem zo extreem als bij John Christman. Hebben jullie problemen gehad met het kopen en downloaden van Mac OS X Lion? Of is alles vlot verlopen?

Source: Ubergizmo

RIM brengt BlackBerry Messenger 6 (BBM6) uit

Geschreven door admin Op 28 - 07 - 2011
BBM6 BlackBerry Messenger 6

BBM6 BlackBerry Messenger 6

In januari kwamen we er achter we dat BlackBerry Messenger 6 niet veraf was, maar sindsdien is het bijster stil geweest rond BlackBerry Messenger 6. RIM heeft nu BBM6 op de markt gebracht, met support voor in-app chat, wat wil zeggen dat je vanuit verschillende apps kan chatten en je kan je app-lijst ook delen. Via je BBM profiel kan je jouw geïnstalleerde apps aangeven, en je vrienden kunnen rechtstreeks via jouw profiel deze apps downloaden. Voor degene met een BlackBerry: haal hem snel binnen en laat ons weten wat je ervan vindt!

Source: Engadget

HP Pre3 kopen via Amazon! Prijs: 404 euro

Geschreven door admin Op 28 - 07 - 2011
HP Pre3 Amazon

HP Pre3 Amazon

De super-smartphone van HP is eindelijk te koop, tijdelijk in korting zelfs, via Amazon. De Britse en de Amerikaanse versie van de website hebben hem nog niet in store, maar de Duitse wel! Het toestel heeft een release datum op 19 augustus 2011 en wordt voor een prijs van 404 euro verkocht (normaal gezien voor een prijs van 449 euro, dus tijdelijk 10% korting op de prijs). De HP Pre3 komt met een 3,6 inch scherm, een fysiek keyboard en een 5MP camera, en draait natuurlijk op het ultra gebruiksvriendelijke webOS dat oorspronkelijk door Palm is ontwikkeld, maar sinds de overname van Palm door HP in handen van HP is. Het enige spijtige wat je erbij moet nemen als je hem via de Duitse versie van Amazon besteld is dat je er een QWERTZ keyboard bij krijgt, in plaats van een AZERTY of een QWERTY. Spijtig, want anders had een van onze redactieleden er al lang een besteld! Je kan hem hier vinden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.