Best verkopende telefoons

Best verkopende telefoons

We horen regelmatig de vraag: wat is de best verkochte mobiele telefoon, de iPhone? We hebben de cijfers opgezocht van vele klassieke mobile phones, feature phones en smartphones. En wat blijkt: de iPhone staat niet in de top 3, zelfs als je alle verschillende modellen (de originele iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4) bij elkaar telt. Het zal niet lang meer duren voor de iPhone de derde plaats in neemt, als je alle modellen samentelt, maar als je ze apart bekijkt komt Apple’s mobiel speeltje niet eens in de buurt. Hieronder vind je een opsomming en meer info over de drie best verkopende mobiele telefoons aller tijden. Bovenstaande afbeelding verraadt misschien al een beetje wat de uitkomst zal zijn.

3 Nokia 3310/Motorola RAZR V3

Nokia 3310

Nokia 3310

Vele mensen zouden denken dat de Nokia 3310 de best verkopende mobiele telefoon aller tijden zou zijn, maar hij staat op nr 3. De kans is groot dat jij, of een van je familieleden, deze robuuste en gebruiksvriendelijke telefoon van Nokia ooit hebt gehad. We horen niets als positieve commentaar over dit speeltje. De 3310 kon je van enkele verdiepingen laten vallen, terug in elkaar steken en hij werkte. Liet je hem in het water vallen? Even laten drogen, terug aanzetten en voilĂ : alles terug in orde. En Snake mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Met de 3310 maakte Nokia een grote indruk op de consument en dat is de reden dat Nokia lang marktleider is geweest, zowel voor mobiele telefoons als voor smartphones. Nokia verkocht zo’n 126 miljoen units van deze telefoon.

Motorola RAZR V3

Motorola RAZR V3

Nokia deelt de derde plaats met Motorola, omdat er slechts een klein verschil is tussen de verkoopcijfers van de Nokia 3310 en de Motorola RAZR V3. De Motorola RAZR V3 was een van de eerste clamshell phones met een mooi design. Dat design, met de eenvoudige UI zorgde voor knallende verkoopcijfers. Het toestel werd gereleased in 2004 en in totaal zijn er zo’n 130 miljoen units van verkocht.

2 Nokia 3210

Nokia 3210

Nokia 3210

Als je geen 3310 hebt gehad, dan heb je waarschijnlijk een Nokia 3210 gehad. Ook dit speeltje had Snake aan boord. De reden waarom beide telefoons in die tijd zo populair waren was omdat ze meer characters ondersteunden voor sms’en, waardoor je langere sms’en kon sturen (459 characters ipv 153). Dit speeltje van Nokia was ook de eerste telefoon die “voorspelde” wat je wilde typen dankzij de T9 technologie. De Nokia 3210 ging 160 miljoen keer over de toonbank.

1 Nokia 1100

Nokia 1100

Nokia 1100

Deze telefoon kwam 4 jaar na de 3210 maar had dezelfde eenvoud. De technologie van die tijd stond veel verder dan wat de telefoon te bieden had, maar het was ook niet Nokia’s doel om een high-end device te maken. Met de Nokia 1100 vond Nokia de low-end phone markt uit. Het toestel werd enorm laag geprijsd en was bedoeld voor ontwikkelingslanden. Je kon enkel telefoongesprekken voeren en sms’en sturen met het toestel. Er werden zo’n 200 miljoen exemplaren van de Nokia 1100 verkocht en de miljardste Nokia phone die verkocht werd was ook een Nokia 1100 (verkocht in Nigeria).Schrijf je in op onze nieuwsbrief.