Archief van mei 2011

BlackBerry Torch 2 video review

Geschreven door admin Op 31 - 05 - 2011
BlackBerry Torch 2

BlackBerry Torch 2

Wij zullen er nog lang op moeten wachten, maar bij TechnoBuffalo hebben ze al een video review van de BlackBerry Torch 2 kunnen doen. Hieronder kan je de volledige video review van de BlackBerry Torch 2 zien.

Lees meer: BlackBerry Torch 2 video review

Sony NGP zal nog betaalbaar worden

Geschreven door Brammer Op 31 - 05 - 2011
PSP2 NGP zijkant

PSP2 NGP zijkant

Massaru Kato, Sony’s Chief Financial Officer, heeft onlangs laten weten dat de Sony Next Generation Portable, de opvolger van de PSP en ook NGP genoemd, geen grote investering zal worden. Dit betekent dat het toestel waarschijnlijk zelfs met Nintendo producten zal kunnen concurreren op vlak van prijs.  Dit betekent ook dat Sony waarschijnlijk geen nieuwe onderdelen voor de NGP zal gebruiken, maar eerder onderdelen die bij hun al op de kast liggen. Op zich geen slecht plan want wie weet wat Sony allemaal in hun garage heeft staan. Meer nieuws zullen we waarschijnlijk volgende week tijdens E3 te horen krijgen. Lees meer: Sony NGP zal nog betaalbaar worden

Steelseries Xai Laser Mouse Review

Geschreven door Brammer Op 31 - 05 - 2011
Steelseries Xia Laser Mouse

Steelseries Xai Laser Mouse

De gamingmarkt is de laatste 3 decennia gegroeid van een handvol  bedrijven tot een markt die een aantal miljard euro waard is. De gamingindustrie maakt niet alleen games, maar ook allerlei soorten accessoires die met de gamingindustrie te maken hebben, waaronder bijvoorbeeld computermuizen en toetsenborden. Steelseries is een van de bedrijven die zich op de gamingmarkt richt met verschillende toetsenborden en muizen.

Een aantal dagen geleden hebben we het Steelseries 6Gv2 keyboard gereviewd, en nu is het de beurt aan de Steelseries Xai Laser Mouse review.

Lees meer: Steelseries Xai Laser Mouse Review

ASUS kondigt Padfone aan

Geschreven door admin Op 30 - 05 - 2011
ASUS Padfone

ASUS Padfone

 

 

ASUS heeft zonet op Computex de Padfone aangekondigd: een tablet met daarin een smartphone geïntegreerd. Het doet ons een beetje denken aan de laptop-docks voor de Motorola Atrix, maar dan in plaats van een laptop wordt er gebruik gemaakt van een tablet. Het concept ziet er strak uit maar er is nog weinig nieuws over een mogelijk release datum, prijs, specs en welke versie van Android de Padfone draait. Wat wel duidelijk is zijn de afmetingen. De smartphone zou 4.3 inch zijn en de tablet 10.1 inch, hoewel dit natuurlijk nog altijd kan veranderen. Zie hieronder voor enkele persafbeeldingen.

Update: De Padfone zou een release datum moeten hebben in december en als het aan ASUS ligt draait dit speeltje Ice Cream Sandwich

Lees meer: ASUS kondigt Padfone aan

NVIDIA Kal-El quad-core processor Demo (video)

Geschreven door Brammer Op 30 - 05 - 2011
Glow Ball NVIDIA Kal-El

Glow Ball NVIDIA Kal-El

We kregen eerder al een paar beelden te zien van de grafische capaciteiten van de nieuwe NVIDIA Tegra 3 processor en nu heeft NVIDIA een video uitgebracht met daarop een demo te zien van Glow Ball, een mobile game dat speciaal voor de nieuwe Kal-El processor werd gemaakt. Deze demo toont niet alleen de grafische capaciteiten, maar ook ineens de processing kracht van de processor. De NVIDIA Kal-El processor is een nieuwe quad-core chip die in ontwikkeling is voor de volgende generatie Android tablets.

De demo van Glow Ball toont true dynamic lighting, wat nog nooit eerder op een tablet werd gezien. Voor deze demo te creëren was de quad-core Kal-El processor nodig, en de 12-core GPU die in de Kal-El processor verwerkt zit. Zonder al deze cores zal het spel niet optimaal werken, zoals ook in de demo vertoond wordt. Hieronder kan je alvast de demo video bekijken en vooral bewonderen.  Lees meer: NVIDIA Kal-El quad-core processor Demo (video)

HTC zet zijn bootloader beleid stop

Geschreven door Brammer Op 27 - 05 - 2011
HTC Unlocked Bootloader

HTC Unlocked Bootloader

Er zijn momenteel een aantal bedrijven die geen unlocked bootloader aanbieden op hun smartphone devices, Motorola is daar een van, HTC was dat ook tot op vandaag. HTC heeft vandaag laten weten via Facebook dat het zijn bootloader zal unlocken omdat de vraag van de consument zo hoog was.

‎”There has been overwhelmingly customer feedback that people want access to open bootloaders on HTC phones. I want you to know that we’ve listened. Today, I’m confirming we will no longer be locking the bootloaders on our devices. Thanks for your passion, support and patience,” Peter Chou, CEO of HTC

Wij zijn alleszins aardig verast en hopen dat de andere bedrijven, zoals Motorola, hun beleid ook zullen veranderen in de nabije toekomst.

Samsung Galaxy S2 Review

Geschreven door admin Op 26 - 05 - 2011
Galaxy S2

Galaxy S2

De Galaxy S2 werd voor het eerst voorgesteld op het Mobile World Congress in februari 2011. Natuurlijk zijn we toen uitgebreid hands-on gegaan en enkele weken later zijn we opnieuw hands-on gegaan tijdens het Samsung voorjaarsevent. Nu, enkele maanden later, hebben we het toestel eindelijk in handen. De Galaxy S2 is het flagship Android model van Samsung voor 2011, het is de opvolger van de succesvolle Samsung Galaxy S waarvan er maar liefst 10 miljoen exemplaren zijn verkocht.

De Galaxy S2 had dus heel wat te bewijzen als opvolger van de Galaxy S, en we merken ook dat Samsung enorm veel tijd in dit toestel heeft gestoken. Zo werd enkele weken voor de release de dual-core processor opgetrokken van 1GHz naar 1.2GHz. Het toestel is een stuk sneller en lichter dan de Samsung Galaxy S. Verder heeft Samsung een nieuwe versie van TouchWiz uitgebracht: TouchWiz 4.0, dat bovenop het Android 2.3.3 Gingerbread OS draait.

Lees meer: Samsung Galaxy S2 Review

Omnio WOW-KEYS Keyboard, vanaf vandaag te koop via Amazon

Geschreven door admin Op 26 - 05 - 2011
Omnio WOW-KEYS Keyboard

Omnio WOW-KEYS Keyboard

We hebben al veel keyboards gezien voor de iPad, maar nog maar weinige bedrijven hebben zich gericht op de iPhone-gebruikers. Omnio wil daar verandering in brengen met het Omnio WOW-KEYS keyboard. Het Omnio WOW-KEYS keyboard is vanaf vandaag te koop via Amazon voor een 93 dollar.

Het keyboard ziet er goed uit, en het lijkt ons eenvoudiger om te typen met dit keyboard dan met het kleine touch-keyboard van de iPhone. Hieronder kan je een redelijk vreemde demo zien van het Omnio WOW-KEYS keyboard.

Lees meer: Omnio WOW-KEYS Keyboard, vanaf vandaag te koop via Amazon

Google Maps 5.5 met verbeterde check-in en ratings

Geschreven door admin Op 26 - 05 - 2011
Google Maps 5.5

Google Maps 5.5

Vanaf vandaag is de nieuwe versie van de Google Maps app te downloaden: Google Maps 5.5. Google heeft vooral veranderingen aangebracht bij places en locations. Zo kan je eenvoudiger inchecken op een bepaalde locatie en heeft Google de user interface van recensies verbeterd. Het is nu mogelijk om snel op “beoordelen” te klikken, een rating te geven van 0 tot 5 sterren en iets kort over de locatie te schrijven. Ook kan je er voor kiezen om de recensie op twitter te plaatsen.

Tegra 3 – Mobile gaming op zijn best

Geschreven door Brammer Op 26 - 05 - 2011
Shadowgun Tegra 3

Shadowgun Tegra 3

Als je je afvraagt wat de toekomst voor mobile gaming zal bieden hebben we een voorbeeld van wat de nieuwe NVIDIA Tegra 3 processor aan kan. Mobile game developers zijn momenteel bezig met het optimaliseren van hun nieuwe reeks games voor de Tegra 3 processor. Het eerste spel dat we kunnen bezichtigen is Shadowgun, een third person shooter gemaakt door Madfinger. Deze Tegra 3 toestellen zullen natuurlijk geen next-gen graphics kunnen leveren zoals we op de consoles zien, maar als we de screenshots even bekijken is het toch spectaculair, zeker voor een mobile device. Na de break kan je nog enkele screenshots bekijken van Shadowgun of je kan op de source link klikken voor meer info over dit spel.

Lees meer: Tegra 3 – Mobile gaming op zijn best

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.