Archief van maart 2012

Originele Prince of Persia Source Code teruggevonden

Geschreven door Glenn Op 31 - 03 - 2012
Originele Prince of Persia

Originele Prince of Persia

De meesten onder ons kennen de originele Prince of Persia nog wel, vanop de Apple II en oude DOS-PC’s. Het spel heeft vele mensen uren gameplay bezorgd, jammer genoeg voor de nostalgie is het spel niet beschikbaar op hedendaagse PC’s: de source code was kwijtgespeeld… Daar zal binnenkort verandering in komen: de developer van het originele spel, Jordan Mechner, heeft enkele 3.5 inch ProDOS disks teruggevonden met de originele broncode van Prince of Persia op. Momenteel is Mechner bezig met de code te porten naar zijn Macbook Air. Nadat de Mac-versie klaar is verwachten we natuurlijk ook een PC versie, en mobile apps van Prince of Persia zullen ook niet uitblijven. Wij kunnen alvast niet wachten.

Source: Engadget

Razer komt met linkshandige Naga Gaming muis in 2013

Geschreven door Glenn Op 31 - 03 - 2012
Razer Linkshandige Naga MMO Mouse

Razer Linkshandige Naga MMO Mouse

Vorige week deelde Razer op hun Facebook-pagina mee dat ze een linkshandige Naga Gaming muis zouden uitbrengen als ze genoeg Facebook likes kregen. Het doel was 10,000 likes tegen 21 april. Nog geen week later heeft de post al meer dan 10,000 likes gekregen en Razer heeft bevestigd dat ze een linkshandige Naga Gaming muis zullen uitbrengen. Een release datum is nog niet bekend, maar het zal wachten worden tot 2013. Als je niet kan wachten tot 2013 dan kan je best de left-handed DeathAdder kopen, een andere linkshandige gaming mouse van Razer.

Sony Xperia Ice Cream Sandwich update uitgesteld

Geschreven door Brammer Op 31 - 03 - 2012
Android Ice Cream Sandwich Xperia

Android Ice Cream Sandwich Xperia

Gisteren bracht Sony de Android 4.0 ICS beta voor de Xperia Play uit voor gebruikers die de software update willen testen, maar we zullen nog even moeten wachten op de officiele release. Sony heeft de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor alle Xperia toestellen uitgesteld naar midden april en de weken die daarop volgen. Eind 2011 wist Sony ons te vertellen dat de ICS update in maart was gepland. De eerste toestellen die de ICS update zullen ontvangen zijn onder andere de Xperia Arc S, Xperia Neo V en de Xperia Ray. Xperia Play-, Xperia Neo-, Xperia Mini-, Xperia Mini Pro- en Xperia Active-gebruikers zullen nog langer moeten wachten, de ICS update voor deze toestellen kunnen we ergens midden mei/begin juni verwachten.

Source: Sony Mobile blog, Engadget

Sony Xperia Play gebruikers krijgen Ice Cream Sandwich Beta update

Geschreven door Brammer Op 30 - 03 - 2012
Sony Xperia Play ICS beta

Sony Xperia Play ICS beta

Goed nieuws voor de Sony Xperia Play gebruikers, het Sony development team heeft de beta versie van Android 4.0 Ice Cream Sandwich online geplaatst. De bedoeling is dat gebruikers deze update downloaden en installeren, om erna feedback te geven. Gebruikers worden gevraagd om te kijken of alle knoppen goed werken, of ze vertragingen meemaakten, en algemene feedback te geven over de ICS update. De Sony Xperia Play Android 4.0 Ice Cream Sandwich beta update en de installatie instructies vind je terug op de developer.sony website.

Samsung Galaxy Y Duos Face Mapping (video)

Geschreven door Brammer Op 28 - 03 - 2012
Samsung Galaxy Y Duos projection

Samsung Galaxy Y Duos projection

De eerste Samsung smartphone met dual-SIM kaart mogelijkheid komt er aan. Het toestel heet de Samsung Galaxy Y Duos, jammer genoeg zal het toestel niet in België op de markt komen. Voor de lancering van de Galaxy Y Duos heeft Samsung een filmpje gemaakt waarin er van alles wordt geprojecteerd op een acteur. Wat dit met een dual-SIM smartphone te maken heeft is ons niet echt duidelijk, misschien de dual-projecties dat we te zien krijgen? Het is alleszins de moeite waard om te zien.

Samsung verkoopt 5 miljoen Galaxy Notes in vijf maanden

Geschreven door admin Op 28 - 03 - 2012
Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note

De Galaxy Note is een apart toestel,  het past niet echt in de smartphone-categorie maar ook niet in de tablet-categorie. De volgende vraag wordt dan ook veel gesteld “is de Galaxy Note niet te groot”. We waren aanwezig tijdens de aankondiging van de Galaxy Note tijdens IFA in Berlijn. Wij vonden het ook een riskante move, maar toen kregen we een toestel van Samsung zodat we konden ervaren hoe de Galaxy Note werkt. We zijn nog altijd enorm onder de indruk, en naast ons zijn er nog zo’n 5 miljoen andere mensen die onder de indruk zijn van het toestel. Op 5 maanden tijd wist Samsung 5 miljoen Galaxy Notes te verkopen, een zeer impressionant aantal voor zo’n niche product.

Steelseries Kana Mouse Review

Geschreven door Kevin Op 27 - 03 - 2012
Steelseries Kana zijkant

Steelseries Kana zijkant

Steelseries heeft al een lange weg afgelegd als het gaat om het creëeren van premium devices voor de gamingmarkt. Steelseries werkt vaak samen met gamers om de ideale gaming producten op de markt te brengen. De Steelseries Kana muis werd ontwikkeld met behulp van een aantal bekende professional gamers zoals Fnatic, SK Gaming en meer. Hieronder vind je de volledige Steelseries Kana Mouse Review. Lees meer: Steelseries Kana Mouse Review

Otterbox Reflex voor iPhone 4/4S Review

Geschreven door admin Op 24 - 03 - 2012
Otterbox Reflex voor iPhone 4/4S

Otterbox Reflex voor iPhone 4/4S

De meeste Otterbox cases voor smartphones en tablets zijn redelijk dik en maken gebruik van een extra rubberen laag voor bescherming. Meestal ziet dit er niet altijd even mooi uit, zoals bij de Otterbox Defender voor iPhone 4/4S. Met de Reflex serie wil Otterbox een alternatief bieden: een stevige case die er toch goed uitziet. Zo zagen we de Reflex serie voor de iPad 2 al verschijnen, nu is het de beurt aan de Reflex Serie voor de iPhone 4/4S.

De Reflex case bestaat uit twee delen die je over de iPhone moet schuiven. Langs de achterkant klikken deze twee delen in elkaar. Er is geen extra plastieken laag voorzien voor het scherm en er is ook geen extra rubberen omhulsel. Deze Otterbox is bedoeld om kleine valschade te voorkomen en ervoor te zorgen dat je iPhone er nog altijd mooi uitziet. Hieronder kan je de volledige Otterbox Reflex voor iPhone 4/4S lezen.

Lees meer: Otterbox Reflex voor iPhone 4/4S Review

Windows Phone Marketplace haalt 70,000 apps

Geschreven door admin Op 24 - 03 - 2012
Windows Phone Marketplace

Windows Phone Marketplace

Een van de redenen dat mensen voor een smartphone platform kiezen is het ecosysteem. Apple pakt al jaar en dag uit met het feit dat zij het grootste app-ecosysteem hebben, en Google laat het ook niet na om te vermelden dat ze het tweede grootste app-ecosysteem hebben. De Windows Phone Marketplace heeft een sterke groei gekend sinds het anderhalf jaar geleden werd gelanceerd, de Marketplace groeit sneller dan de App Store en de Android Market (Play Store). De Windows Phone Marketplace had vorige maand 60,000 apps, vandaag de dag zijn dat er 70,000. Ter vergelijking: de Google Play Store heeft 450,000+ apps en de Apple App Store heeft 500,000+ apps. Microsoft heeft momenteel 100,000 geregistreerde developers die aan het werken zijn aan nieuwe apps voor Windows Phone, wat de sterke groei natuurlijk verklaart. We verwachten dan ook dat met de lancering van Windows 8 er een enorme boost zal zijn, aangezien apps eenvoudig te porten zijn van Windows 8 naar Windows Phone en vice versa .

Steelseries Kinzu V2 Pro Edition Gaming Mouse Review

Geschreven door Kevin Op 24 - 03 - 2012
Steelseries Kinzu V2 Pro Edition Gaming Mouse

Steelseries Kinzu V2 Pro Edition Gaming Mouse

Als we de Kinzu V2 Pro Edtion Gaming Mouse moeten omschrijven in een woord, dan is het waarschijnlijk simplistisch. Deze muis ziet er zo “normaal” uit als mogelijk, maar biedt toch de performance die je van Steelseries verwacht. Nee, dit is geen doodgewone muis: de buitenkant ziet er misschien eenvoudig uit maar vanbinnen vinden we de kracht van Steelseries terug. Steelseries heeft deze muis uitgerust met de Pixart sensor en Omron switches. De muis haalt een IPS van 65 inch per seconden en heeft bovenaan een CPI Toggle-button zodat je de snelheid kan aanpassen per game. Lees hieronder de volledige Kinzu V2 Pro Edition Gaming Mouse Review.

Lees meer: Steelseries Kinzu V2 Pro Edition Gaming Mouse Review

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.