Archief van juni 2012

Google I/O Keynote Dag 2 Livestream

Geschreven door Brammer Op 28 - 06 - 2012
Google I/O 2012

Google I/O 2012

De Google I/O conferentie ging gisteren van start. Toen zagen we de officiële voorstelling van de Nexus 7 Tablet en Android 4.1 Jelly Bean. De keynote van dag twee gaat binnen enkele minuten van start, en je kan hem hier live volgen. We zijn benieuwd naar wat we vandaag te zien zullen krijgen!

Nexus 7 tablet officieel voorgesteld op Google I/O

Geschreven door Brammer Op 28 - 06 - 2012
Nexus 7

Nexus 7

Google heeft gisteren zijn eerste eigen tablet voorgesteld, de Nexus 7. De nieuwe tablet werd ontwikkeld in samenwerking met ASUS. Net zoals de Samsung Galaxy Nexus zal deze tablet op de standaard versie van Android draaien. De Nexus 7 zal ook het eerste toestel zijn dat standaard met Android 4.1 Jelly Bean wordt geleverd. De Nexus 7 heeft een 7 inch 1280×800 scherm met krasvrij Corning glas,  een quad-core Tegra 3 processor,  een 4.325mAh batterij en heeft een 1.2 megapixel camera vooraan. De levensduur van de batterij is ongeveer 8 uur. Lees meer: Nexus 7 tablet officieel voorgesteld op Google I/O

Android 4.1 Jelly Bean voorgesteld op Google I/O

Geschreven door Brammer Op 28 - 06 - 2012
Android 4.1 Jelly Bean

Android 4.1 Jelly Bean

De Google I/O-conferentie is gisteren van start gegaan en er zijn een heleboel nieuwe producten onthuld. Een daarvan is de nieuwe versie van Android, Android 4.1 Jelly Bean. Vlak voor de Google I/O presentatie dachten we dat Jelly Bean de naam voor Android 5.0 ging worden, maar dat is blijkbaar niet het geval. Android 4.1 Jelly Bean is eerder een update van Ice Cream Sandwich, maar met een stuk meer features dan gewoonlijk verwacht wordt van een .1 update. Jelly Bean zou binnen dit en twee maanden beschikbaar zijn, maar aangezien de ICS-update voor sommige smartphones nog altijd niet beschikbaar is, kan het voor bepaalde toestellen natuurlijk langer duren. Hieronder vind je de features terug van Android 4.1 Jelly Bean. Lees meer: Android 4.1 Jelly Bean voorgesteld op Google I/O

Samsung Galaxy Tab 10.1 verkoop stopgezet in de VS

Geschreven door Brammer Op 27 - 06 - 2012
Samsung Galaxy Tab VS Apple

Samsung Galaxy Tab VS Apple

Apple en Samsung blijven de patentenoorlog voortzetten. Enkele maanden terug probeerde Apple de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 in de VS stop te zetten. Samsung won die rechtszaak maar Apple was het daar niet mee eens en ging in beroep. Apple heeft de zaak nu toch gewonnen, wat betekend dat de verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 in de VS moet worden stopgezet. Samsung zal natuurlijk ook in hoger beroep gaan tegen deze uitspraak. Volgens de rechter lijkt de Samsung Galaxy Tab 10.1 te hard op de iPad, en aangezien beide bedrijven concurrenten zijn op de tablet markt, moet Samsung de verkoop stilleggen. Apple heeft wel een obligatie van $2.6 miljoen moeten neertellen voor het geval dat de uitspraak in hoger beroep vernietigd wordt. Het ziet er dus naar uit dat de oorlog tussen de twee bedrijven nog lang niet voorbij is. De Samsung Galaxy Tab 10.1 is al een oude tablet, de opvolger, de Samsung Galaxy Tab 2, is al op de markt. Zoveel verlies zal Samsung niet draaien aangezien de obligatie maar een paar miljoen bedraagt. Samsung mag nu hopen dat de rechter de Samsung Galaxy Tab 2′s en andere tablets ook niet verbiedt.

Source: Engadget, The Verge

Windows Phone 8 Voorgesteld

Geschreven door admin Op 21 - 06 - 2012
Windows Phone 8

Windows Phone 8

Deze week is een zeer belangrijke week geweest voor Microsoft, enkele dagen geleden stelden ze de Microsoft Surface voor, gisteren was het de beurt aan Windows Phone 8. Na de aankondiging van Windows 8 enkele maanden geleden was Windows Phone 8 het logische gevolg. Windows Phone 8 is de volgende iteratie in het Windows Phone platform dat anderhalf geleden van start ging met Windows Phone 7. Daarop volgde Windows Phone 7.5 Mango, dat enorm veel nieuwe features met zich meebracht. Spijtig genoeg zullen Windows Phone 7.5 gebruikers geen update krijgen naar Windows Phone 8. Microsoft zal samenwerken met vier belangrijke partners: Nokia, HTC, Samsung en Huawei. Deze zullen de hardware ontwikkelen dat gebruik zal maken van het nieuwe mobiele platform. Enkele nieuwe features zijn onder andere support voor een 720p+ resolutie, volledige online maps (via Nokia) en multi-core support. Die multi-core support gaat zover dat WP8 ondersteuning biedt tot 64 cores, hoewel we in de nabije toekomst geen smartphones gaan zien met zo’n rekenkracht.

Image Source: Scottlogic

Samsung Galaxy S3: Gevaar op ontploffing?

Geschreven door Brammer Op 21 - 06 - 2012
Samsung Galaxy S3 fire 1

Samsung Galaxy S3 fire 1

Er zijn een aantal foto’s op het internet opgedoken van een Samsung Galaxy S3 die ontploft is. Een gebruiker op een Iers forum melde dat zijn Samsung Galaxy S3 in de auto een kleine explosie veroorzaakte. Het toestel was aangesloten op een hands-free car kit toen er een witte vlam en vonken uit de onderkant schoten, waarna er zich een kleine ontploffing voordeed. De smartphone deed het nog maar had geen signaal meer. Na het incident nam de customer service van Samsung contact op met de gebruiker en bood hem een nieuw toestel aan met een aantal accessoires. Samsung heeft al een bericht geplaatst op een van haar officiële websites dat het incident onderzocht wordt. Betekend dit dat je gloednieuwe Samsung Galaxy S3 morgen kan ontploffen? Waarschijnlijk niet, de oorzaak is nog niet bekend, maar de ontploffing zou veroorzaakt kunnen zijn door de aansluiting van de hands-free kit. Onderaan kan je nog enkele foto’s bekijken.  Lees meer: Samsung Galaxy S3: Gevaar op ontploffing?

Sony XPERIA S

Sony XPERIA S

De Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor Sony Xperia S toestellen is vandaag eindelijk gelanceerd. Dat heeft Sony Mobile Communications vandaag bekend gemaakt. Xperia S gebruikers zullen in de loop van de komende weken een update melding te zien krijgen op hun smartphone. De update gaat vandaag van start, maar dat betekend natuurlijk niet dat alle Xperia S gebruikers de update tegelijkertijd zullen ontvangen. Wanneer je de update krijgt, hangt ook af van je netwerk operator. Lees meer: Android 4.0 Ice Cream Sandwich update eindelijk gelanceerd voor Xperia S toestellen

Apple krijgt boete van $2.29 miljoen in Australië

Geschreven door Brammer Op 21 - 06 - 2012
New iPad

New iPad

Een rechter in Australië heeft Apple een boete opgelegd van AU$2.29 miljoen, wat neerkomt op een slordige 1.8 miljoen euro. Apple beweerde dat de nieuwe iPad kon verbinden met een 4G netwerk, maar dat was in Australië niet het geval. Veel mensen voelden zich bedrogen en spande een rechtszaak tegen Apple aan. Eerder had Apple al besloten om gedupeerde gebruikers te vergoeden maar de rechter vond dat niet voldoende. Een zware klap voor Apple is het niet, het bedrijf zal het geld wel kunnen missen.

Source: Engadget, Yahoo News

Samsung Galaxy Note 2 mogelijk in oktober op de markt

Geschreven door Brammer Op 20 - 06 - 2012
Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note

De Samsung Galaxy Note is en blijft een bijzonder toestel. Met een schermgrootte van 5.3 inches is het toestel is groter dan eender welke andere smartphone. Toch blijft de Galaxy Note goed verkopen, met al meer dan 7 miljoen verkochte toestellen. Het is dan ook logisch dat Samsung bezig is met de ontwikkeling van een opvolger. De Samsung Galaxy Note 2 zal volgens MK Business News  in oktober 2012 op de markt komen. In plaats van Gorilla Glass heeft Samsung dit keer voor gekozen voor UBP (unbreakable plane display), een dun en bijna onbreekbaar materiaal dat niet alleen voor bescherming zorgt, maar het ook mogelijk maakt om een dunner toestel te maken. De Samsung Galaxy Note 2 zou op een quad-core processor draaien en krijgt misschien een groter scherm. Hopelijk blijft het toestel even groot als de originele Galaxy Note, krijgt het een kleinere schermrand. Een groter toestel zou niet meer goed in de hand te liggen, en zou dan eerder een tablet zijn. Verder zou de Samsung Galaxy Note II uitgerust worden met een een 12 megapixel camera en een betere batterij. Er is nog niets is zeker,  dit zijn enkel geruchten die nog niet bevestigd zijn door Samsung. We twijfelen er niet aan dat Samsung een opvolger van de Galaxy Note aan het ontwikkelen is, over de specificaties is nog niets zeker. Hopelijk wordt de Samsung Galaxy Note II een van de eerste toestellen met Android 5.0 Jelly Bean.

Source: The Verge, MK Business News

Sonos Sub vanaf vandaag verkrijgbaar

Geschreven door admin Op 19 - 06 - 2012
Sonos Sub

Sonos Sub

Sonos heeft vandaag de Sonos Sub uitgebracht, het eerste toestel van Sonos dat enkel werkt als je andere Sonos toestellen hebt. Voorheen bracht Sonos onafhankelijk audiotoestellen op de markt die gekend zijn om hun eenvoudige installatie. De Sonos Sub is een uitbreiding voor de mensen die een Sonos setup hebben. Het is een Wireless Subwoofer dat deel uitmaakt van het Sonos-netwerk. Je verbindt de Sub draadloos of via een Ethernet-kabel met je thuis-netwerk om een krachtiger geluid aan je audiosysteem te geven. De Sonos Sub werkt samen met alle Sonos producten met ingebouwde versterker: de CONNECT:AMP, ZonePlayer 120, ZonePlayer 100, PLAY:5 en PLAY:3. De Sonos Sub is verkrijgbaar voor €699 in een hoogglans uitvoering van zwarte pianolak. In oktober zal er een goedkopere (€599) matzwarte uitvoering komen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.