Mac App Store Review

Gepost door admin Op 06 - 01 - 2011


We hebben zonet ondervonden dat de Mac App Store online is gegaan, en daarom moeten het beestje eens onderwerpen aan een stevige review.

Apps in de Mac App Store

Lijstje van beschikbare apps waar we naar uit zien:

Angry Birds is beschikbaar voor een whopping €3,99
Choper 2 is een game waar je met een helikoptertje op je laptop of PC kan rondvliegen, maar de helikopter wordt bestuurd met een iPhone
Twitter: die gaan we direct eens uitgebreid testen en vergelijken met de Tweetie
Soundcloud: om audio op een eenvoudige manier te uploaden naar soundcloud.com
Stuffit Expander is een app om zips en rars uit te pakken, deze app is zeker een handige om te downloaden omdat het uitpakken van archief-bestanden niet de eenvoudigste zaak is op Mac OSX.

Top 12 Apps Mac App Store

Top 12 Apps Mac App Store

Er is ook een update-venster om je updates bij te houden en je te laten weten wanneer een app geupadte moet worden.

Mac App Store Updates

Mac App Store Updates

De zoekfunctie werkt naar behoren, een snelle zoektoch naar games bracht ons een mooi lijstje van waar de momenteel 286 games in een degelijke interface werden weergegeven. We gaan er wel vanuit dat dit lijstje snel onoverzichtelijk wordt als er games bijkomen, dus iets specifiekere zoektermen zullen van de orde zijn.

Mac App Store Zoekfunctie

Mac App Store Zoekfunctie

Mac App Store Categoriën

De interface voor verschillende categoriën is teleurstellend, enkel een eenvoudige dropdownlijst waaruit we mogen kiezen. Geen mooie buttons of cover flow, iets wat we toch wel van Apple hadden verwacht. Er staat gewoon een lijstje van 21 categoriën in een dropdownlijst waaruit we maar moeten kiezen en hopen dat we de juiste kiezen.

Mac App Store Categorien

Mac App Store Categorien

Als we dan zo’n categorie in de Apple Mac App Store kiezen is de interface een stuk duidelijker, zo hebben we bijvoorbeeld de categorie Social Media gekozen, en het overzicht van deze apps is zeer duidelijk.

Social Networking Apps

Social Networking Apps

Mashable for Mac App

De Mashable for Mac App is een prachtig voorbeeld van hoe een App moet zijn voor de Mac App Store, de App maakt perfect gebruikt van het grote scherm, en geeft een overzicht van al het laatste nieuws via een duidelijke en gebruiksvriendelijke interface, zie hieronder maar en beoordeel.

Mashable for Mac App Store

Mashable for Mac App Store

Mac App Store nadelen

Het grootste nadeel dat we hebben ondervonden is dat wanneer je een App download, dat deze in je dock onderaan komt te staan, zo geraakt je dock snel gevuld aangezien je natuurlijk heel wat apps wilt downloaden. Zie maar hieronder voor screenshot.

Mac App Store Dock

Mac App Store Dock

Ze zouden dit kunnen oplossen door misschien een extra dock langs de zijkant toe te voegen, of door mappen te voorzien in het dock zoals op de iPhone.

Een ander nadeel is zoals vernoemd het categoriën overzicht, dit moet gewoon beter, en we hebben alle vertrouwen erin dat dit niet lang zal duren.

Screenshots Mac App Store

Mac App Store Aankopen

Mac App Store Aankopen

Mac App Store Top Charts

Mac App Store Top Charts

Mac App Store Angry Birds

Mac App Store Angry Birds

Tell A Friend Mac App Store

Tell A Friend Mac App Store

Login Mac App Store

Login Mac App Store

Gift Card Mac App Store

Gift Card Mac App Store

Meer screenshots worden nog toegevoegd.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.