Norton Internet Security 2012 Review

Gepost door admin Op 24 - 10 - 2011


Norton Internet Security

Norton Internet Security

Norton lanceerde een onlangs de nieuwe Norton Internet Security 2012-software, we kregen een exemplaar opgestuurd en gingen natuurlijk uitgebreid hands-on. We herinneren ons nog de tijd dat de dieren nog spraken en op elke PC Norton Antivirus stond geïnstalleerd: de software vertraagde de PC enorm en elk onbekend bestand werd gezien als malware. Dit is over de jaren heen verbeterd en Norton heeft er werk van gemaakt om de software zo snel mogelijk te laten draaien.

Norton Account

Norton Account

Doordat Windows 7 een geweldig file management systeem heeft kan de software van Norton hier natuurlijk ook enorm snel door browsen. Een Quick System Scan met Norton Internet Security 2012 duurt dan ook maar enkele minuten. Norton Internet Security 2012 helpt niet enkel tegen virussen en spyware, maar ook tegen phishing, mail spam en social media spam.

Scan Facebook Wall Norton

Scan Facebook Wall Norton

Zo is het mogelijk om Norton de mogelijkheid te geven om je Facebook Wall te scannen. Een fenomeen dat het laatste jaar enorm op is gekomen is Facebook spamming: zonder het te weten wordt plots heel je profiel volgeplaatst met allerlei posts die je daar niet wil zien. Facebook doet zijn best om dit te vermijden maar Norton gaat nog een stapje verder en scant elke post die ooit op je wall is geplaatst.

Scanning Facebook Wall Norton

Scanning Facebook Wall Norton

Vervolgens is het mogelijk om Norton de mogelijkheid te geven om een auto-scan uit te voeren, dit wil zeggen dat Norton bij elke nieuwe post op je wall een scan uitvoert. Dit vertraagt je computer of het Facebook-gebeuren niet, maar zorgt er wel voor dat je geen spam-quizes op je Facebook page hebt staan.

Norton Facebook Wall Scan

Norton Facebook Wall Scan

Norton maakt met de Norton Internet Security 2012 gebruik van een grote database van phishing-websites om phishing te voorkomen. Phishing is het fenomeen waarbij een website die jij vertrouwt (bv. amazon, ebay of de website van jouw bank) tot in het detail wordt nagemaakt zodat je denkt dat je op de juiste website bent. Vervolgens vraagt de Phishing-website voor allerlei persoonlijke gegevens (bv. creditcardgegevens en wachtwoorden) en kan de eigenaar van de website op deze manier eenvoudig misbruik maken van je profiel. Norton Internet Security 2012 helpt dit te voorkomen.

Norton Internet Security Performance

Norton Internet Security Performance

In het hoofdmenu van Norton Internet Security 2012 kan je de performance bekijken van de PC en van Norton. Op deze manier kan je zien hoeveel processor-power Norton inneemt en hoevel RAM-geheugen. Hierboven kan je hiervan een screenshot bekijken, het CPU-gebruik van Norton ligt redelijk hoog tussen de 10 en de 0, omdat Norton toen een scan aan het uitvoeren was. Voor de rest is het CPU-gebruik relatief laag.

Norton Internet Security 2012 Installatie

Norton Internet Security 2012 Installatie

Bij de installatie vraagt Norton of je jezelf bij Norton Community Watch wil aansluiten. Hierbij worden gegevens doorgestuurd naar Norton waardoor ze een beter idee krijgen van het gebruik van computers, om zo hun software te verbeteren. Over het algemeen is de Norton-software beter en beter geworden de afgelopen jaren, terwijl het minder en minder CPU en RAM verbruikt, maar toch merken we hier en daar dat onze review-PC soms trager werkt. Norton Internet Security 2012 kost €59,99 voor een licentie voor 3 PC’s. Hierbij zit ondersteuning voor een jaar.Schrijf je in op onze nieuwsbrief.